BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAk Portföy’den 2014 beklentileri----

Ak Portföy’den 2014 beklentileri

Ak Portföy’den 2014 beklentileri
27 Aralık 2013 - 15:01 www.finansgundem.com

Ak Portföy yılın son günlerine girerken, 2013'ün değerlendirmesini ve 2014 beklentilerini, farklı, yenilikçi bir toplantıyla paylaştı

Ak Portföy senenin son günlerinde ses getirecek bir organizasyonla alanlarında uzman isimleri biraraya getirerek, misafirleri için özel bir geceye imza attı. 15 dakikalık sunumlarıyla 2013’ün önemli ekonomik gelişmelerini ve yeni yıla dair beklentileri gözler önüne seren konuşmacılar, 2014’te faiz oranlarından, makro ekonomik beklentilere, geleceği belirleyecek toplumsal dinamiklerden, önümüzdeki yıl öne çıkması beklenen finansal hizmetlere kadar pek çok konuda dinleyicileri aydınlattı.
Toplantıda sırasıyla; Akbank Hazine’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota, JP Morgan Baş ekonomisti Yarkın Cebeci, Konda Araştırma ve Danışmanlık Genel Müdürü Bekir Ağırdır ve Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler konuşmacı olarak yer aldı. Gecenin sürprizi ise “Ekonomik Döngüler ve Caz Akımları” dinletisiyle davete renk katan Kerem Görsev oldu.

“Yatırımcının temel motivasyonu aynı, ancak yatırım ortamı farklı...”

Toplantıya ev sahipliği yapan Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler bu yıl ilk kez düzenledikleri bu buluşmayla yatırım dünyasının profesyonellerini bir araya getirerek, farklı ve dinamik bir formatta ekonomiyi değerlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Keler konuşmasında; “Türkiye’de yatırım ortamı değişiyor. Hem de ciddi şekilde ve belki de hepimizin piyasalar konusundaki geçmiş algısını temelden sarsacak biçimde. Bu değişimin temel göstergesi ise ‘reel faiz’.” dedi.
Türkiye’de reel faiz düzeylerinde global görünümden bağımsız olarak bir “paradigma değişikliği” yaşandığını belirten Keler; Son 10 yılda reel faizin %10’lardan %2 çevresine hatta bazı dönemlerde negatife gerilediğini belirterek, “yatırımcının temel motivasyonu öncelikle parasının değerini korumak, artırmak ve bunu gelecek kuşaklara aktarmaktır. Yani temel hedefimiz daha iyi yaşamak ve çocuklarımıza daha iyi imkanlar bırakmaktır. Bu demektir ki, artık varlıklarımızı ve gelecek ile ilgili hayallerimizi korumak için farklı bir şeyler yapmamız gerekiyor.” dedi

“Profesyonel yatırım yönetimi hizmetleri öne çıkacak”

Burada temel nokta;  zamanlama ve doğru varlık dağılımı... Yani hangi profildeki yatırımcıya, ‘ne zaman?’ ve ‘hangi ürün?’... Takdir edersiniz ki, bunlar tecrübe, ciddi profesyonel altyapı ve bilimsel yaklaşımlar olmadan kolayca cevaplanabilecek sorular değil. İşte bu yüzden diyorum ki; önümüzdeki dönemde öne çıkacak finansal hizmetlerin bu sorulara cevap vermesi gerekiyor... Yani; profesyonel portföy yönetimi ve  Yatırım danışmanlığı hizmetleri!...” dedi.

“Kur yatay, Faiz kısmen yüksek seyredecek!...”

Toplantıda “2014’te faiz oranları ve Merkez Bankası Politikaları” konulu bir sunuş yapan Akbank Hazine’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota,“2014 merkez bankaları ve yatırımcıların karar almakta zorlanacakları bir yıl olacak. Ancak baz senaryomuzda faizin daha yüksek, kurun ise yatay kalacağını düşünüyoruz” dedi.

“Yabancı fon akımına ihtiyaç var. Merkez Bankası daha ‘ortodoks’ olacak!”

JP Morgan Baş Ekonomisti Yarkın Cebeci “Makro Ekonomide 2014 beklentileri” başlıklı sunumunda Türkiye’nin yabancı fon akımlarına ihtiyaç duyduğunu, dolayısıyla 2014’te  Merkez Bankası’ndan daha ortodoks para politikaları beklediğini ve buna paralel daha yüksek faiz oranları görebileceğimizi belirtti.

“Yeni Türkiye’yi anlamak için yeni paradigma”

Araştırmalarıyla gündeme imza atan Konda Araştırma ve Danışmanlık Genel Müdürü Bekir Ağırdır ise, ilginç tespitlere yer verdiği sunumunda; çok kimlikli, çok kültürlü, talepleri ve endişeleri farklılaşmış bir toplumda yaşadığımızı belirterek, gündelik hayatın yeni ritmini, siyaseti ve yeni Türkiye’yi anlamak için yeni paradigma ve yeni modellere ihtiyaç olduğunu, ezber kavramların dışında bir dil geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)