BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'yi uçuran anket sonuçları!----

AK Parti'yi uçuran anket sonuçları!

AK Parti'yi uçuran anket sonuçları!
04 Nisan 2013 - 17:33 www.finansgundem.com

AK Partili Hüseyin Çelik KONDA'ya yaptırılan Mart ayı seçim anketinin sonuçlarını açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, basın toplantısında son seçim anketini açıkladı. KONDA'nın yaptırdığı ankete göre AK Parti'nin oyları yükselişe geçerken, CHP'nin kan kaybettiği görüldü.
Mart ayı anketine göre AK Parti yüzde 52,9, CHP yüzde 22, MHP yüzde 12,7 ve BDP yüzde 6,9.
Çözüm sürecine yönelik desteğin de sorulduğu ankette halkın yüzde 64'ün süreci desteklediği belirtildi.
Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında o sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında devam etmekte olan Marmara bölgesi milletvekilleri ile toplantıya ilişkin bilgi verdi. Erdoğan'ın toplantıda bir anket çalışmasının sonucunu paylaştığını belirten Çelik, kendisi de bu anket sonuçlarından detaylar aktardı.
AK PARTİ'NİN OY ORANI YÜZDE 52,9
Anketin KONDA şirketi tarafından Mart ayında Türkiye çapında gerçekleştirildiğini ve katılanlara "bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?" şeklinde soru yöneltildiğini belirten Çelik, buna göre AK Parti'nin oy oranının yüzde 52,9 olduğunu aktardı. Çelik, CHP'nin yüzde 22, MHP'nin 12,7, BDP'nin yüzde 6,9 diğerlerinin de yüzde 5,5 olduğunu bildirdi.
SÜRECE DESTEK TAHMİNİ YÜZDE 64
Sürece ilişkin halk desteğinin 21 Mart'tan sonra daha da yüksek olacağını tahmin ettiklerini, söyleyen Çelik, bu tarifte somut gelişmeler olduğunu aktardı. Çelik, şu anki tahminlerinin ise yüzde 64 dolayında olduğunu kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)