BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'nin oyu düşecek----

AK Parti'nin oyu düşecek

AK Parti'nin oyu düşecek
24 Şubat 2014 - 07:32 www.finansgundem.com

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay AK Parti'nin oyunun dip yapacağını iddia etti

Radikal gazetesinden Ömer Şahin'e konuşan Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay AK Parti'nin oyunun dip yapacağını vatandaşın hizaya getireceğini iddia etti.

Günay, Abdullah Gül için de renk vermezse Çankaya'da yeniden seçilmesinin zor olduğunu söyledi.

Bir diğer iddiası ise Erdoğan'ın danışmanlarıyla ilgiliydi. Günay'a göre danışmanlar Erdoğan'ı aşağı çekiyor.

AK PARTİ YÜZDE 45 EKSİ 10 ALIR!

Gidişat tehlikeli. Milletin sağduyu göstereceği, fren yapacağını düşünüyorum. Benim tahminin yüzde 45 eksi 10 . Yani yüzde 35. AK Parti’ye oy vermeyenler açıktan söyleyemiyorlar.
Kararsızlardan yüzde 1 oy gitmez. Onlar oy vermeyecek olanlardır. Toplumsal istikrar adaletle sağlanır. Bizim insanımız otoriteyle savaşmaz ama hizaya getirir.

GÜL'E KÖŞK ÇANTADA KEKLİK DEĞİL

Yüzde 35 tabloları değiştirir. Gül yerinde kalabilir gibi görünüyor. Ancak, antidemokratikleşmeye karşı renksiz kalırsa toplumda Gezi’den bu tarafa başlayan yükselişi durur. Onun da şansı azalır. Çankaya çantada keklik değil. Tehlikeli gidişe karşı demokratik tutumu onun da geleceğini belirler. Toplum ortalaması, sağduyusu farklı siyasal kesimlerin güven duyduğu ismi çıkarır Çankaya’ya.

2007-2012 DEĞİŞİMİ

Arada hiçbir benzerlik kalmadı. Son bir yıl içinde geri gidiş var. Aslında bunun izleri 2011’ de belirmeye başlamıştı. Şimdi su yüzüne vurdu. Biz bu partiye girerken muhtıralara muhatap olmuş, AB sürecinde kararlı adımlar atan, vesayet mekanizmasını kaldırmaya çalışan bir parti vardı. 2011’e kadar böyle gelindi. Üçüncü seçim kazanılınca ordu, yargı kontrole alındı önyargısı oluştu. Ortaya bambaşka bir şey çıktı. İnanarak girdiğim hareketin 2014’te bu tabloyla karşı karşıya kalmasını arzu da tahmin de etmezdim.

USTALIK DÖNEMİ FECAAT!

Ustalık dönemi tam anlamıyla bir fecaate dönüştü. Bunu sadece ben söylemiyorum. Bakmayın yüksek sesle kimsenin konuşmadığına. Parti içinde baskı var, kanallar tıkanmış durumda. Hükümette bulunanlar (bakanlar) dahi “Çıraklık dönemi daha iyiydi” diyor.

Gündeme gelen yasalar panik halini gösteriyor. Bunlar AK Parti’nin 10 yılık iddialarına aykırı. 17 Aralık sonrası yapılan hamlelerle yargılanan insanlara da kötülük yapılıyor. O insanlar aklansalar bile bunu hak ettiklerine inanılmayacak. Vicdanen töhmet altında kalacaklar.

ERDOĞAN'I DANIŞMANLARI YANILTIYOR

Danışman çevresi yanıltıyor. Başbakan’ın yakın çevresi söylemi ve eylemiyle aşağı doğru çekiyor. Başbakan doğru enforme edilmiyor. Daha nitelikli insanlarla çalışsaydı keşke. Erdoğan liderliğini pekiştirdi. Parti de bu durumdan mutlu görünüyor…

Seçim şarkısının sözlerine dikkat edin. Bundan önceki şarkılarda “AK, AK” ve “hepimiz” vurgusu vardı, şimdi “RecepTayyip Erdoğan” deniliyor; kişiselleştirildi.
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)