BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'nin Meclis Başkan adayı belli oldu----

AK Parti'nin Meclis Başkan adayı belli oldu

AK Parti'nin Meclis Başkan adayı belli oldu
18 Kasım 2015 - 19:13 www.finansgundem.com

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partilerinin TBMM Başkanı adayını açıkladı

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 64. Hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, kabineyi yavaş yavaş netleştirirken Ak Parti'nin Meclis Başkan adayını da belirledi.

AK Parti, 22 Kasım Pazartesi gerçekleştirilecek Meclis oturumunda yapılacak Başkanlık seçimine İsmail Kahraman'la girecek.

Karar bugün yapılan ve akşam üzeri sona eren AK Parti MYK toplantısında alındı. Parti yönetimine gönüllerindeki başkan adaylarını soran Davutoğlu, İsmail Kahraman isminin ön plana çıkması üzerine son kararını verdi.

ERDOĞAN'IN YERİNDEN ADAY OLDU
İsmail Kahraman, 1 Kasım seçimlerine AK Parti İstanbul 1. Bölge 1. Sıra adayı olarak girmişti.

İstanbul 1. Bölge 1. Sıra adaylığı AK Parti için sembolik bir öneme de sahip. Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan önceki seçimlere her zaman bu sıradan aday gösterildi ve seçildi.

7 Haziraz seçimlerinde bu sıradan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce aday gösterilmiş ve seçilmişti. Güllüce 1 Kasım'da tekrar aday gösterilmemiş, bu sıra İsmail Kahraman'a verilmişti.

YENİ HÜKÜMET NE ZAMAN KURULACAK?
Pazar günü gerçekleştirilecek Meclis Başkanlık seçiminin ardından siyasetin önündeki en büyük adım 64. Hükümetin kurulması olacak. Kulislerde Başbakan Davutoğlu'nun kabine listesini cebinde taşıdığı ve 17 Kasım (dünkü) görüşmesinin ardında bugün Erdoğan'a sunacağı konuşuluyordu.

Başbakan Davutoğlu'na Yunanistan Başbakanı Çipras'la bugün yaptığı basın toplantısında bu soru da soruldu. Davutoğlu 64. Hükümetin ne zaman kurulacağına ilişkin soruya "Sayın Cumhurbaşkanımızla dün yemin törenini müteakip görevi aldım. İnşallah en kısa sürede hükümeti kurma çalışmalarını tamamlamayı düşünüyorum. BugünMYK'yı toplantıya çağırdım, Sayın Çipras'la yapacağım görüşmeden sonra MYK ile istişare edeceğim. İstişarelerimi sürdüreceğim ve Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte tespit edeceğimiz bir zaman dilimi içinde inşallah buluşup hükümetimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Normal, doğal süreci içerisinde inşallah milletimize hayırlı hizmetler sunacak bir hükümeti kamuoyumuza ilan edeceğiz" yanıtını verdi.

İsmail Kahraman Kimdir?
1940 yılında Rize İkizdere'de doğdu, ilk ve ortaöğrenimini Karabük 'te tamamladı. Liseyi ailece yerleştikleri İstanbul'da, Haydarpaşa Lisesi' nde okudu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Üniversitedeki öğrencilik yıllarında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Talebe Cemiyeti'nde başkanlık yaptı. Millî Türk Talebe Birliği'nin 48. dönem genel başkanlığını yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında hizmetlerde bulundu. 1974 yılında Çalışma Bakanlığı, bakan müşaviri oldu. 29 Mayıs 1985'de kurulan Birlik Vakfı'nda kurucu üye ve mütevelli heyet başkanı oldu. 21 Aralık 1994'de kurulan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın(TGTV) kurucu üyeliğini ve mütevelli heyet başkanlığını yaptı. Sanayi ve ticaret kuruluşlarında, icra kurulu ve idare meclisi başkanlığı yaptı. 1995 ve 1999 milletvekili genel seçimlerinde 20. ve 21. dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde İstanbul milletvekili olarak yer aldı. Her iki dönemde de Meclis Grup Başkan Vekilliği yaptı. TBMM Anayasa Komisyonu ve Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliklerinde bulundu. 1996-1997 yılları arasında 54. Refah- Yol Hükümeti'nde Kültür Bakanı olarak görev yaptı, İlim Yayma Cemiyeti ve İş Dünyası Vakfı Yüksek istişare Kurulu üyesi ve İlim Yayma Vakfı kurucu üyesidir. İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliği ve Birlik Vakfı Kurucular Kurulu başkanlığını sürdürmektedir.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapmaktadır. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak seçimleri kazandı.

Evli ve dört çocuk babasıdır.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)