BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'nin İzmir patronu kim olacak?----

AK Parti'nin İzmir patronu kim olacak?

AK Parti'nin İzmir patronu kim olacak?
29 Haziran 2014 - 16:11 www.finansgundem.com

Genel Merkez’in İzmir İl Başkanlığı arayışı sürdürdüğü AK Parti’de öne çıkan dört isim için Başbakan Erdoğan ile görüşülecek

İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetiminin 4 Haziran’da istifa etmesinin ardından koltuğun yeni sahibini arayan AK Parti’de Cemal Öztürk, Bülent Delican, Bilal Doğan ve Tansu Kaya’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceği öğrenildi.

İzmir milletvekillerinin de adaylar üzerinde görüşlerini açıkladığı toplantıda AK Parti Genel Başkan danışmanı da olan Binali Yıldırım’ın Bülent Delican’a destek verdiği öne sürüldü. AK Parti’nin İzmir’de patronu olacak kişi 2 milyon liralık borcu da kucağında bulacak.

Genel Merkez’in İzmir İl Başkanlığı arayışı sürdürdüğü AK Parti’de, Ege Bölge Koordinatörü Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, İzmir milletvekillerine öne çıkan dört ismi sundu. Aynı zamanda AK Parti Genel Başkan danışmanı da olan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan vekiller, isimler üzerinde görüşlerini açıkladı. Parti kulislerinden edinilen bilgiye göre Binali Yıldırım, İlknur Denizli ve Mehmet Tekelioğlu Bülent Delican’a destek verirken Ali Aşlık ve Hamza Dağ, Cemal Öztürk’ün yanında yer aldı. Aydın Şengül, Tansu Kaya’nın olmasını isterken Öztürk’le de çalışabileceğini ifade etti. Nesrin Ulema’nın çekimser kaldığı toplantıda, Bilal Doğan’ın ismi de dillendirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın Tansu Kaya’yı desteklediği öğrenildi. Milletvekilleri alternatif olarak deneyimi ile Abdurrahman Çabuk’un gençliği ile de Özgür Hızal’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a önerilmesini gündeme getirseler de bu karardan vazgeçildi. 
 
"SEN OLMAZSAN KİM OLSUN"
 
AK Parti’nin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun bu dört ismi Başbakan Erdoğan’a sunacağı öğrenildi. Erdoğan, dört adayla yapacağı birebir görüşmede stratejik soru olan "Sen olmazsan kim olsun" sorusunu yönelteceği, dört adaydan en çok oy alanı il başkanı atayacağı ileri sürüldü. 1 Temmuz Salı günü yapacağı cumhurbaşkanı adaylığını açıklamaya hazırlanan Erdoğan’ın, İzmir İl Başkanlığı atamasını hafta içine bırakacağı öne sürüldü. 
 
2 MİLYON LİRA BORÇ VAR
 
Öte yandan haftalardır açıklanması beklenen İzmir İl Başkanı’nın göreve geldiğinde sıkı bir mali bütçe uygulaması gerekiyor. Yerel seçimden çıkan partinin borç bakiyesinde 2 milyon lira yazdığı öğrenildi. İl yönetimi istifa edince 16 personelin ayda toplam 20 bin lira olan maaş ödemesi de gecikti. İl Başkanvekili Bülent Delican’ın maaşları ödediği bildirildi. İki yıl önce Orkide Yağları’nın sahibi Ahmet Küçükbay’a ait olan son teknolojiyle donatılmış Salhane İş Merkezi’nin bin 500 metrekare genişliğindeki dairesine taşınan AK Parti’nin, Küçükbay’ın talebi üzerine hiç kira ödemediği, bedelsiz oturduğu ifade edildi. İş merkezindeki diğer kiracıların ayda 10 bin lira ödediği yerde AK Parti’nin sadece ayda 2 bin 500 lira aidat verdiği ileri sürüldü. AK Parti’de telefon giderleri için ayda bin, elektriğe ise 500 lira ödeme yapılıyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)