BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Partili eski bakandan MKYK itirafı----

AK Partili eski bakandan MKYK itirafı

AK Partili eski bakandan MKYK itirafı
14 Eylül 2015 - 10:25 www.finansgundem.com

Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol, AK Parti'nin yeni yönetimine giren isimleri bugünkü köşesinde analiz etti

Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol, "Yeni AKP" başlıklı bugünkü yazısında AK Partili eski bir bakanla yaptığı görüşmenin detaylarını yazdı.

Yazısına "Yeni AKP, önceki dönemelre göre çok daha fazla Erdoğan'ın kontrolü altındadır" diyerek başlayan Taha Akyol, AK Parti'li eski bakanın açıklamalarıyla devam etti:

"Davutoğlu'ııun ısrarla istediği isimlerden bir teki listeye giremedi. Kesinlikle istemediği belirli isimlerin ise tamamı listeye girdi."

Taha Akyol AK Parti yönetimine gelen isimler ile AK Parti yönetiminden gönderilen isimlerin durumlarına ilişkin ise şunları yazdı:

EKONOMİ ALANINDA

Evvela "gidenlere", yani kimlerin istenmediğine bir bakalım. Abdullah Gül'den sonra Bülent Arınç da tasfiye edildi, "başlangıçtaki üçlü" ve partinin kurucu kadroları etkisizleştiririldi. Sayın Annç bunu "Biz idik, ben olduk" diye ifade etti. Artık farklı ses çıkaracak, uyaracak, toplumsal çeşitliliği partiye yansıtacak isimler hayli azalmıştır.

"Gidenler"den Ali Babacan ve Mehmet Şimşek Merkez Bankası'nın bağımsızlığını, iktisadi rasyonalizmi ve Avrupa normlarını savunan isimlerdi. Merkez Bankası "vatana ihanet"le suçlanırken onlar bu haksız hücumlara göğüs gerdiler, ekonomi dünyasına "kurumlarımıza güvenin" mesajını verdiler. Fakat "gelenler" döviz-faiz ilişkisini yok sayıp "faiz insin" popülizmini savunmuş isimlerdir. Bu yeni isimler aynı "teknik güven"i verecekler mi?

HUKUK VE SİSTEM

Sembol isimler olarak, listede hukuk alanında Sadullah Ergin ve Osman Can gitti. Bekir Bozdağ ve Burhan Kuzu geldi. Sadullah Ergin hukuk alanında Türkiye'nin yüzünü ağartan reformların mimarıydı. Bunu Venedik Komisyonu Başkanı Giaııni Bocjuiccio da ifade etmişti. Prof. Osman Can ise. Anayasa Mahkemesi raportörüydü, liberal görüşleriyle kariyer yapmış, AB hukukunu savunan bir hukukçuydu.

"Gelenler"den Bekir Bozdağ. 14 Aralık sonrası düzenlemelerin Adalet Bakanı'dır. Burhan Kuzu. başkanlık sisteminin kararlı bir savunucusudur fakat Kuzu'nun siteminde başkan "güçlü" olacaktır, "zavallı Obama" olmayacaktır.
Hukuk deyince.

Hürriyet gazetesine taşlı sopalı saldırı düzenleyen grubun başındaki kişinin Kongre Divanı üyeliğine seçtirilmesi de önemli bir işarettir. En önemlisi, çalışma arkadaşlarını seçemeyen bir başbakanla hükümet ve Meclis'teki parti grubunun ağırlığının ne olacağıdır!
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)