BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAK Partili eski bakan Faruk Çelik Ziraat Bankası yönetiminde----

AK Partili eski bakan Faruk Çelik Ziraat Bankası yönetiminde

AK Partili eski bakan Faruk Çelik Ziraat Bankası yönetiminde
28 Mayıs 2019 - 12:10 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğine Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik getirildi.

Vakıfbank’ın Yönetim Kurulu Başkanlığına Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Halkbank’ın Yönetim Kurulu üyeliğine de eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal getirildikten sonra Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik getirildi.

Ziraat Bankası tarafından KAP'a yapılan açıklamada bankanın olağan genel kurul toplantısında yönetim kurulu üyelerinden Dr Ahmet Genç, Yusuf Dağcan, Hüseyin Aydın, Mahmut Kaçar, Feyzi Çutur'un görevlerine devam etmelerine, Mehmet Nihat Ömeroğlu, Serruh Kaleli, Faruk Çelik ve Yusuf Bilmez'in üç yıl süre ile yönetim kurulu üyeliğine seçilmelerine karar verildiği bildirildi.

FARUK ÇELİK’İN KARİYERİ

Bursa Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. Kocaeli İşletme Enstitüsünde İşletme eğitimi gördü. Refah Partisi İl Başkanlığı, Fazilet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı, AK Parti Kurucular Kurulu Üyeliği ve Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. 21, 22 ve 23. Dönemde Bursa, 24. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi. 60, 61 ve 62. Hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı, 64 ve 65. Hükümetlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevlerini yürüttü.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yakup29 Mayıs 2019 10:44

    Bence isabetli olmuştur. Kamu bankalarının yönetimlerinde böyle davalarına ve ülkesine sadık insanların olması çok önemlidir.

  • Köörcahil17 Aralık 2019 23:10

    Yakup , yazık , körcahil , biatçı Yakup

  • Hüseyin YILDIRIM29 Mayıs 2019 10:33

    Malesef ülkede bir şeyler değişmedi.Geçmiş yıllarda da kamu kurum ve kuruluşları ile kamu bankaları siyasiler için farklı amaçlarla açılan birer kapı idi halen de aynı.Kamu bankalarında ciddi birikim vizyon ve liyakat sahibi ve siyasilerle dirsek teması/beklentisi olmayan birçok yönetici bir şekilde emekli edildi ya da farklı yollarla adeta zorlandılar yerlerine siyasilere hizmet ve sadakati benimsemiş ya da zorunda bırakılmış yöneticiler atandı/atanıyorlar.Bu ülke kurumlarına verilebilecek en büyük zarar LİYAKAT sahibi insanları sistem dışına itmektir.Bankacılıkla uzaktan yakından alakası/bilgisi olmayan ve daha önceleri başarısızlıkla bulundukları makamları yönetmeye çalışan bu siyasilerin ne işi var buralarda..Gelecek nesiller sizlere nasıl saygı duysunlar.