BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'den İş Bankası açıklaması----

AK Parti'den İş Bankası açıklaması

AK Parti'den İş Bankası açıklaması
21 Eylül 2018 - 18:45 www.finansgundem.com

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, "Atatürk’ün mirası bir partiye ait değildir. Tüm ülkenindir, milletin ortak malıdır. Atatürk’ün mirasının bir bankada temsili yanlıştır. Bu miras devlette temsil edilmelidir." dedi

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, açıklamasında, "AK Parti'nin bir yerde seçime girmemesi söz konusu değil" dedi. Çelik ayrıca son günlerde tartışılan İş Bankası hisseleri için "Atatürk’ün mirası bir partiye ait değildir. Tüm ülkenindir, milletin ortak malıdır. Atatürk’ün mirasının bir bankada temsili yanlıştır. Bu miras devlette temsil edilmelidir." ifadelerini kullandı.

İşte Çelik'in sözlerinden satır başları:

AK Parti Türkiye'nin her yerinde aday çıkaracak şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Biz her yerde iddialıyız.

AK Parti’nin bir yerde seçime girmemesi mümkün değil. Her siyasi meselede cumhur ittifakı sorgulanmaz. Yerel seçimde nasıl bir ittifak olacak, olmayacak herhangi bir şey yok. 

Yerel seçimlere var, tartışmalar sürüyor. Soruluyor Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sayın Bahçeli bir araya gelecek mi, ne zaman olur diye. Her an olabilir. Heyetler görüşecek. Heyetlerin görüşmesinde mahsur yok.

Her şey kendi ritm içerisinde akıyor. Bu konuyla ilgili olağan bir süreç geçiriyoruz.

CHP’Lİ ÇİÇEK’İN “İKTİDARDAN İNDİRİN YARGILAYALIM” SÖZLERİ

Bu vahim bir açıklamadır. Bununla ilgili CHP’den bir kınama ya da açıklama gelmemesi de bunun onaylandığını gösteriyor. CHP’de Yassıada zihniyeti var. Bu hukuki bir yaklaşım değildir. Bu zihniyetle mücadelemizi çok diri tutmalıyız. Biz bunu milletimizin takdirine sunuyoruz.

BERBEROĞLU’NUN TAHLİYESİ

Yargı kararını verdi ve suçlu buldu. Bu ülkenin gündemini uzun süredir meşgul eden bir durum. Sonuçta yargı bu konuda kararını verdi bizim de buna saygı duymamız lazım.

AF KONUSU

Paketi göreceğiz. TBMM'nin üyesi bir parti bu teklifi getiriyor. Tabii ki değerlendirmelerimiz olacak. MHP’nin af paketini göreceğiz ve değerlendireceğiz. Ancak bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan fikrini söyledi. Bizim bu konuda değişen bir durumumuz yok. Kişileri affetme yetkimiz yok. Bu konuda ilkelerimiz değişmedi.

HİBE UÇAK ELEŞTİRİSİ

Devletlerin birbirine jesti olur. Biz de bunu o kapsamda değerlendiriyoruz. CHP’nin bu konudaki yaklaşımını doğru bulmuyoruz.

İŞ BANKASI TARTIŞMALARI

Atatürk’ün mirası bir partiye ait değildir. Tüm ülkenindir, milletin ortak malıdır. Atatürk’ün mirasının bir bankada temsili yanlıştır. Bu miras devlette temsil edilmelidir.

İDLİB’DE SON DURUM

Rus’ya ile bir anlaşma sağlandı. Bölge ağır silahlardan arındırılacak. Bizim bu konuda attığımız adımları başka devletler olumlu karşılarken CHP bunu eleştiriyor. Hiç mi bunların dış siyasette bilgileri yok?

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ

Erdoğan’ın ABD ziyaretinde ABD Başkanı Donald Trump ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin Çelik,  “Herhangi bir randevu talebinde bulunulmamıştır. Eğer Amerikan tarafı Cumhurbaşkanımız ile görüşmek isterse, Başkan Trump Cumhurbaşkanımız ile görüşmek isterse Amerikan tarafından böyle bir talep gelirse bu talebi görelim, nasıl bir karşılık vereceğimiz konusunda bir değerlendirme yaparız. Bizim tarafımızdan bir talep gitmemiştir. Onların tarafından bir talep gelirse, bunu değerlendiririz. Türkiye değerlendirir. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirlerine sunulur” dedi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dert22 Eylül 2018 05:57

    Derdiniz nedir? Tüm bankalara akepeli atadınız, devlete geçsin derken buna da akepeli atamak derdiniz belli. Yahu Atatürk ün vasiyeti bankanın CHP de olması yönünde. Doğru veys yanlış adamın iradesi budur, vasiyeti budur. Atatürk'e bes altı sene önce ayyaş diye hakaret eden sizlere mi düştü bunu yapmak? Yazık. Vallahi yazık.