BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'den tüm siyasi partilere çağrı----

AK Parti'den tüm siyasi partilere çağrı

AK Parti'den tüm siyasi partilere çağrı
02 Kasım 2015 - 19:54 www.finansgundem.com

AK Parti MYK toplantısı sonrası Ömer Çelik açıklamalarda bulundu

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı sona erdi. Tplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik yeni anayasa yapılması için bütün siyasi partilee çağrıda bulunarak "Gelin Türkiye'yi 2023'e taşıyacak yeni sivil bir anayasa yapalım. Bu tek başına AK Parti'nin sorumluluğu değildir" dedi. 

Seçim vaatleri ve reformlar için çalışmaların başladığını ifade eden Çelik, "Önümüzdeki dönem vakit kaybetmek istemiyoruz. Türkiye'nin büyük meseleleri var. Reformları sürdüreceğiz. Bugün Türkiye önünü gören bir ülke olarak, büyük hedeflere yürüyecektir" diye konuştu. 

Ömer Çelik, çözüm süreci akıbeti sorusuna da  "Çözüm süreci ile kamu düzeni birbirine zıt değildir Türkiye inkar ve asimimilasyon siyasetini bitirmiştir. Kimsenin çözüm sürecini bahane ederek kamu düzenini ihlal etmesine izin vermeyiz. Kamu düzeni tam sağlandıktan sonra bu meseleyi gündemimize alırız" şeklinde yanıt verdi. 

Çelik'in açıklamaları şöyle: 

Demokrasinin gücü kendini gösterdi. Seçimi kaybeden partiler vardır, kaybeden vatandaş yoktur.Biz oy isterken toplumun sesine kulak verdik ve iktidar döneminde de bu tutumumuzu sürdürdük. AK Parti Türkiye'deki en güçlü merkez partidir.MYK'mız milletimizin verdiği bu sorumluluğun farkındadır. Türkiye'nin toplumsal barışını en yüksekte tutmaya çalışarak ve Türkiye'de en önemli şeyin birlik içinde olmak olduğunu bilerek bu süreci sürdüreceğiz. 

HÜKÜMET KURMA TAKVİMİ 
MYK'mız milletimizin verdiği bu sorumluluğun farkındadır. Türkiye'nin toplumsal barışını en yüksekte tutmaya çalışarak ve Türkiye'de en önemli şeyin birlik içinde olmak olduğunu bilerek bu süreci sürdüreceğiz.  Bize oy vermeyen vatandaşların toplumsal taleplerine duyarlı olacağız. Bir Türkiye partisi olduğumuz farkındayız, bu sebeple büyük bir şükranla üzerimize düzeni yapma gayretinde olacağız.Türkiye'de öteki yoktur, Türkiye'de herkes 'biz'dir. Bu ülkede herkes birinci sınıf vatandaştır. Bekleyecek zamanımız yok. Hükümet takvimi konusu üzerinde değerlendirmeler yaptık. Önümüzdeki dönem vakit kaybetmek istemiyoruz. Türkiye'nin büyük meseleleri var. Reformları sürdüreceğiz. Bugün Türkiye önünü gören bir ülke olarak, büyük hedeflere yürüyecektir.

Kılıçdaroğlu, Genel Başkanımızı arayarak tebrik etti. Gösterdikleri iyi niyet için teşekkür ediyoruz.   Mesajı aldık demiştik. Mesajı aldık, almaya devam ediyoruz. Sürekli kendimizi güncelliyoruz. Biz rakiplerimizi hasım görmüyoruz. Rekabetin yüksek kalitede olmasını isteriz. Biz bir rövanş partisi değiliz. Biz Türkiye'yi yönetme sorumluluğunda olan bir partiyiz. Muhalefet partilerinin genel başkan yardımcılarıyla arkadaşlarımız görüşecek.

Tek başına iktidarı son haftalarda görmüştük. Farklı kesimler taleplerini AK Parti'de ifade etti. Bütün arkadaşlarımızla illerimizde teşekkür ziyaretinde bulunacağız. Sayın başbakanımız mesaisi devam ediyor. Hükümet kurma çalışmaları bu sabah itibarıyla başlamıştır. Bu sabah itibariyle görevli arkadaşlarımız belli. Beyannamemizde bulunan vaatleri yerine getirmek için çalışmalarımız bu sabah itibariyle başladı. 

YENİ ANAYASA
Bütün siyasi partilere buradan çağrı yapıyoruz, gelin yeni sivil bir anayasa yapalım. Bu en güçlü vaadimizdir. Burdan da bir kere daha çağrı yapıyoruz. Gelin Türkiye'yi 2023'e taşıyacak yeni sivil bir anayasa yapalım. Bu tek başına AK Parti'nin sorumluluğu değildir. 

ÇÖZÜM SÜRECİ
Sürecin mimarı AK Parti'dir. Çözüm süreci, Türkiye'deki silahlı unsurların tamamen ülke dışına çıkarılmasıdır. Türkiye silahlı örgütlere tahammül etmez. Çözüm süreci ile kamu düzeni birbirine zıt değildir. Türkiye inkar ve asimimilasyon siyasetini bitirmiştir. Kimsenin çözüm sürecini bahane ederek kamu düzenini ihlal etmesine izin vermeyiz. Kamu düzeni tam sağlandıktan sonra bu meseleyi gündemimize alırız. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)