BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'den seçim sonrası 'başkanlık' işareti----

AK Parti'den seçim sonrası 'başkanlık' işareti

AK Parti'den seçim sonrası 'başkanlık' işareti
05 Kasım 2015 - 10:34 www.finansgundem.com

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, 1 Kasım seçiminin başkanlık için işaret olduğunu söyledi

AK Parti’nin önde gelen kurmaylarından İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, partisinin 1 Kasım seçiminden yüzde 49 ile çıkmasının AK Parti’nin tek başına iktidar olmasının ötesinde bir sonuç olduğunu, 300 milletvekili üzerindeki her tablonun başkanlık sistemi için bir işaret anlamına geldiğini belirtti.

BBC Türkçe’ye konuşan Mustafa Şentop'a göre yüzde 50'ye yakın seçmen desteğinin, halkın da başkanlık sistemine sıcak baktığının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

"UFAK KAYMALAR OLSAYDI..."

Şentop, "Aynı oy oranlarıyla birçok ilde ufak kaymalar olsaydı, AK Parti 335-340 milletvekili de çıkabilirdi. Dolayısıyla 300’ün üzerindeki tüm tablo, yeni anayasa açısından bir işarettir. Yeni anayasa dediğimizde bunun en önemli konularından birisi, hükümet sistemi meselesi. Dolayısıyla başkanlık sistemi tartışması da onun içerisinde var."dedi.

12 Haziran 2011'de yapılan seçimler sonrası Meclis’te anayasa değişikliği için partiler arasında bir uzlaşma komisyonu kurulmuştu. Şentop da komisyonun üyelerindendi.

"YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI"

Şentop, komisyonun 2011’de seçimlerin hemen ardından, Ekim ayında çalışmalarına başladığını anımsatıyor, "yeni anayasa çalışmalarının hemen gündeme getirilebileceğini” söyleyerek şöyle konuştu:

"2011’de yeni anayasa için 25 aya yakın çalışmış, 60 maddeye kadar ortak bir noktaya getirmiş ama tamamlayamamıştık. Bütün bunları sıfırlayıp yeniden başlanması mümkün değil. Bizim oradaki teklifimiz yine başkanlık sistemiydi. O açıdan bu sadece bir hükümet sistemi tartışması değil yeni anayasa tartışması olmalı. Türkiye’nin ihtiyacı bu."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)