BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'den ekmek tanımı----

AK Parti'den ekmek tanımı

AK Parti'den ekmek tanımı
05 Şubat 2013 - 22:20 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan'ın "ekmek" çağrısına Gençlik ve Spor Bakanlığı da kulak verdi

Başbakanlık'lık ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı da "Samimi ekmek buğday tenli olur" dedi ve sofrasından beyaz ekmeği kaldırdı. Uygulama, yüzbinlerce öğrencinin kaldığı yurtlarda da gündeme gelecek.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde beyaz ekmeğe karşı kampanya başlattı. Artık tam buğday unundan doğal ekmek tüketimine geçilmesi için çalışmalar yapılıyor. Başbakan Erdoğan'ın konuyu gündeme getirmesinin ardından Başbakanlık yemekhanesinde beyaz ekmek servisi de kaldırılmıştı.
"Samimi ekmek buğday tenli olur"
Gençlik ve Spor Bakanlığı da bu çağrıya kulak verdi ve sofrasından beyaz ekmeği kaldırdı.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Sağlıklı bir neslin herşeyden evvel sağlıklı beslenme ile inşaa edilebileceği kanaatindeyiz. O nedenle Başbakanımızın samimi ekmek sözünü, 'Samimi ekmek buğday tenli olur" diyerek Bakanlığımızın kurumsal faaliyetleri arasına dahil ettik. Tamamen buğdayın bildiğimiz köy değirmenlerinde öğütülmüş halinden üretilen ekmeği hafta başından itibaren mutfağımızda kullanmaya karar verdik" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 308 bini Kredi Yurtlar Kurumunda kalan öğrenciler olmak üzere kamp eğitim merkezleri ve taşrada yaklaşık 500 bin kişiye yemek veriyor.
"Buğday ekmeğini yaygınlaştıracağız"
Yurtlarda ve taşrada da zamanla aynı uygulamaya geçileceğini söyleyen Suat Kılıç, "Buğday ekmeğinin yaygınlaştırılması için elimizden geleni yapacağız" diyor.
Bakan Kılıç, "Biz kendi kurumumuzda başladık ama Türkiye'deki tüm sporculara ve kulüplere de aynı çağrıyı kurumsal bir anlayış içerisinde yaparak bunu yaygınlaştırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ayrıca kamuda ekmeğini kendisi üreten tek kurum olma özelliğini taşıyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)