BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'den bomba seçim tahmini!----

AK Parti'den bomba seçim tahmini!

AK Parti'den bomba seçim tahmini!
05 Haziran 2015 - 08:11 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 2015 genel seçim sonuçları hakkında tahminde bulundu

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Biz AK Parti'yiz, oyumuzu alırız, arkamıza bile bakmayız. Yok efendim o yüzde 15 alırsa ne olurmuş? Biz yüzde 50'mizi alacağız ondan sonra çıkacağız İstanbul İl Başkanlığı'nın tepesine, oradan konuşmamızı yapacağız" dedi.
 
Bozkır, AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği Sandık Koordinasyon Toplantısı'nda, seçime katılımın yüzde 85'in üzerinde olması durumunda AK Parti olarak hiçbir sorun yaşamayacaklarını söyledi.
 
 7 Haziran'da cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerden birinin yaşanacağını belirten Bozkır, "Türkiye Cumhuriyeti'ne baktığımızda herhalde bugün bulunduğu konum, tarihinde geldiği en üst noktadır. Bu noktada benim en ufak bir tereddüttüm yok" diye konuştu.
 
AK Parti'nin, tevazusu nedeniyle yaptıklarını anlatmamak gibi bir hata yaptığını ifade eden Bozkır, yapılanların çok güzel şeyler olduğunu, sürekli söylenmesi ve hatırlatılması gerektiğini dile getirdi.
 
AK Parti öncesinde Türkiye'de yaşananlardan örnekler veren Bozkır, CHP'nin iktidar olduğu dönemlere değinerek, o dönemin Başbakanının petrol ithalatını zamanında yapamadığı için Başbakanlık Ofisi'nde paltoyla oturduğunu anlattı.
 
Bozkır, geçmişte Türkiye'de benzinin bile Kaymakam'dan kupon alarak temin edilebildiğini, hükümetin 1 milyon dolar için Lüksemburg gibi Avrupa'nın en küçük ülkesinin kapısında aylarca beklemek zorunda kaldığını hatırlattı.
 
Başbakanlığa aday olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da siciline bakılması gerektiğini aktaran Bozkır, Kılıçdaroğlu'nun "SSK Genel Müdürlüğü'nü yüksek miktarda borçla devreden, İstanbul'da oyunu kullanmayı beceremeyen bir lider" olduğunu söyledi.
 
MHP'nin de iktidara talip partilerden biri olduğunu belirten Bozkır, "Hatırlarsanız Türkiye'de bankacılık krizi oldu, 22 banka battı. MHP de 22 banka batarken bakarak bu işi önleyemeyen hükümetin parçasıydı. İki sene önce iki Banka feda edilseydi Türkiye'ye maliyeti 2,5 milyar dolar olacaktı ama 22 bankanın maliyeti 45 milyar dolar oldu. O 45 milyar dolar AK Parti döneminde ödendi" şeklinde konuştu.
 
"Oyumuzu alır, arkamıza bakmayız"
 
Bozkır, HDP'nin yüzde 10'u geçip geçmeyeceğiyle ilgili algı operasyonu yapıldığına dikkati çekerek, "Biz AK Parti'yiz, oyumuzu alırız, arkamıza bile bakmayız. Yok efendim o yüzde 15 alırsa ne olurmuş? Biz yüzde 50'mizi alacağız ondan sonra çıkacağız İstanbul İl Başkanlığı'nın tepesine, oradan konuşmamızı yapacağız" ifadelerini kullandı.
 
AK Parti'nin 13 yıllık iktidarında çok önemli icraatlara imza attığını belirten Bozkır, Marmaray'ı bugüne kadar 77 milyon insanın kullandığını, 3. havalimanının yapılmasıyla Türkiye'nin stratejik öneminin çok başka bir noktaya taşınacağını ifade etti.
 
Bozkır, 7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunun altını çizerek, "Eğer bir yanlışlık olur da, eğer bu atmacalara, akbabalara bırakırsak, bunlar vallahi '4 sene' diyorlar ya, 4 günde yer bitirirler. Çünkü çok iyi biliyorlar, kasalar tam takır olacak. Kasada para olursa rahatsız oluyorlar" şeklinde konuştu.
 
Bugünün muhalefet partilerinin olası iktidarında Türkiye'nin bir daha belini doğrultamayacağını kaydeden Bozkır, AK Parti döneminde 2 bin kanunda değişiklik yapıldığını ve bu sayede Türkiye'de demokrasiden söz edilebildiğini belirtti.
 
"Katılım yüzde 85'i aşarsa sıkıntı yaşamayız"
 
İstanbul'da 11 milyon, Türkiye genelinde 54 milyon seçmen olduğunu hatırlatan Bakan Bozkır, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Eğer katılımımız yüzde 85'in üzerine çıkarsa akşam nargilecide buluşalım, yakarız çubuğumuzu keyfimize bakarız. Hiç tasa edilecek bir şey yok. Onun için biz ne yapıp yapıp oyumuzu kullanacağız, ne yapıp yapıp yanımızdakine oyunu kullandıracağız ondan sonra rahat edeceğiz. Sizlere düşen görev, gözlerinizi dört açmak. Hiç bir atlama olmaması lazım. Bir oyla Yalova'yı kaybettik, birkaç oyla Ağrı'yı kaybettik biliyorsunuz. Onun için 'Bir oy nedir, ne önemi var' demeyeceğiz. Her zaman o bir oyun hakkını vereceğiz. Siz de gideceksiniz sandıklara sahip çıkacaksınız."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)