BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'den, 'asgari ücrete ikinci zam' açıklaması----

AK Parti'den, 'asgari ücrete ikinci zam' açıklaması

AK Parti'den, 'asgari ücrete ikinci zam' açıklaması
21 Mart 2022 - 19:29 www.finansgundem.com

AK Parti MYK toplantısı sonrası ikinci asgari ücret hakkında açıklamalarda bulunan parti sözcüsü Ömer Çelik, "Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir konu. Uygun koşullar oluştuğunda duyurulacak" ifadelerini kullandı

AK Parti'nin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan parti sözcüsü Ömer Çelik, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği "Asgari ücrete ikinci kez zam yapılacak mı?" sorusuna da yanıt verdi.

Konunun gündemlerinde olduğunu ve uygun koşullar oluştuğu zaman açıklayacaklarını belirten Çelik, "Uzun zamandır üzerinde çalışılan konu. Cumhur İttifakı olarak açıkladık zaten. Olgunlaştığı zaman açıklanacak" ifadelerini kullandı.

Ekonomideki gelişmeler ve alım gücünün düşmesinin ardından son günlerde asgari ücrete yeni zam yapılacağı iddaları gündemde yerini koruyordu. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yeni bir zammın sinyalini vermiş ve yıl içerisinde iki kere zam yapılabileceği söylemini ortaya atmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise konuya ilişkin "Asgari ücret aralık ayında belirlenir. Tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir" ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti'den ikinci asgari ücret artışı açıklaması: Uygun koşullar oluştuğunda duyurulacak

"UYGUN KOŞULLAR OLUŞTUĞUNDA AÇIKLARIZ"

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, asgari ücrette ara zamla ilgili konuştu.

Konunun gündemlerinde olduğunu ve uygun koşullarda açıklanacağını söyleyen Çelik, "Bu tip çalışmalar hangi takvimle, zeminle gerçekleşir ilgili bakanlığın yapacağı açıklama. Prensip olarak şunu söyleyeyim çeşitli çalışan kesimlerin, emeklilerimizin korunması, kollanmasıyla ilgili stratejilerin geliştirilmesi gündemimizdedir. Uygun koşullar oluştuğu zaman bunları biz de açıklarız. Şundan herkes emin olsun çalışan kesim ve emeklilerimizin hayat koşullarıyla ilgili kapsamlı değerlendirme yapıyoruz." dedi.

"ÜZERİNDE ÇALIŞILAN BİR KONU"

Öte yandan Çelik, "Uzun zamandır üzerinde çalışılan konu. Cumhur İttifakı olarak açıkladık zaten. Olgunlaştığı zaman açıklanacak. Kamuoyuna Cumhur ittifakına ortak irade olarak sunuldu. MYK'da bu ve benzeri konularda değerlendirme yaptılar. Ortaya koyulan sorulara cevaplar arkadaşlarımız tarafından olgunlaştırıldı." ifadelerini de açıklamalarına ekledi.

Bakan Bilgin yanıtladı: Asgari ücrete yeni zam iddiası!

 

Zeybekci'den asgari ücrete 'ikinci zam' açıklaması

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İbrahim Saygılı22 Mart 2022 13:50

    Adı var kendi yok. Tamamen algı operasyonu. Hayat pahalılığı artık kemiğe dayandı. Arjantin gibi olmayalım derken, onlardan beter olduk.

  • İşçi Emeklisi22 Mart 2022 10:12

    İşçi ve Bağkur Emeklileri "Seyyanen ZAM" bekliyor, geçen sefer yapmadınız, bu sefer unutmayın bizi...

  • zahmet edip EYT yi çıkarmayın 21 Mart 2022 22:54

    seçime 1 yıl kalmış..bu da geçer..İstanbul seçiminden daha büyük fark geliyor.