BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'den 'asgari ücret' açıklaması----

AK Parti'den 'asgari ücret' açıklaması

AK Parti'den 'asgari ücret' açıklaması
29 Eylül 2022 - 21:37 www.finansgundem.com

AK Partili Numan Kurtulmuş'tan asgari ücret zammıyla ilgili milyonları umutlandıran bir açıklama geldi. Kurtulmuş konuyla ilgili, "Herkesi tatmin edecek bir artış olacak" ifadeleri kullandı

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte hükümet cephesinden peş peşe asgari ücret açıklamaları gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı, "Asgari ücrette endişeniz olmasın" sözlerinin ardından AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da "Herkesi tatmin edecek önemli bir asgari ücret açıklamasının olacağını söyleyebilirim" diye konuştu.

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TV100'de katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ekonomi üzerindeki değerlendirmeleri sorulan Kurtulmuş, Kovid-19 pandemisiyle başlayan sürecin, dünya ekonomi tarihinin en önemli süreçlerinden olduğunu, insanoğlunun geçen yüz yıllarda yaşadığı en büyük ekonomik krizlerden birisiyle karşı karşıya kalındığını vurguladı.

"7,5 SEVİYESİNDE BÜYÜME ORTALAMASINA ULAŞILACAK"

Türkiye'nin de pandeminin başından itibaren çok hassas, çok dengeli bir süreci yürüttüğünü dile getiren Kurtulmuş, üretim kabiliyetini artıran, fabrikalarını çalışır vaziyette tutan ülkelerin bu süreçlerden başarılı bir şekilde çıkacağını belirtti. Kurtulmuş, "Gelinen noktada Türkiye, güçlü bir şekilde üreten, ihracatını sürdüren ülke olmaya devam ediyor. Öyle görünüyor ki 2022'de yüzde 7,5 seviyesinde bir büyüme ortalamasına ulaşacak." diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Vatandaşın alım gücünün artırılabilmesi için de çalıştıklarını söyleyen Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam katıldığı televizyon programında, bir kez daha yıl sonunu işaret ederek, bütün vatandaşların alım gücünü artıracak ilave tedbirlerin ortaya konulacağını ifade ettiğini aktardı. Kurtulmuş, istihdamın, pandemi öncesindeki dönemi aştığına da işaret ederek, "Bu önemli bir gelişmedir. Sonuçta bu süreci dengeli götürmemiz lazım. Maliye politikasının bize verdiği bütün imkanları kullanarak vatandaşımızın alım gücünün azalmaması için de devletin, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi lazım." dedi.

"DOLARIN DEĞER KAZANMASI DIŞSAL FAKTÖRLERDEN KAYNAKLI"

"Alım gücüyle ilgili sıkıntının bir tahribat yarattığını düşünüyor musunuz? Yıl sonuna doğru dolar mı düşecek, alım gücü mü artacak, ne olacak? Bu konuda beklentiniz nedir?" sorusuna karşılık Kurtulmuş, doların değer kazanmasının Türkiye ekonomisi bakımından tamamıyla dışsal bir faktör olduğunu, dünya ekonomisinin en temel sorunlarından birisinin dolarizasyon olduğunu söyledi. Kurtulmuş, "Türkiye'de de olağanüstü yüksek bir dolarizasyon vardır. Bu dolarizasyonu önleyecek, azaltacak, dolara olan ihtiyacı, bağımlılığı azaltacak politikalar izlenmesi şart. Buna gayret ediyoruz." dedi.

"ASGARİ ÜCRETTE HERKESİ TATMİN EDECEK BİR RAKAM AÇIKLANACAK"

Asgari ücret konusundaki soru üzerine Numan Kurtulmuş, "Bu yılın sonu, önümüzdeki yılın başında bütün bu fiyat artışları göz önünde bulundurularak vatandaşımızın alım gücünü azaltmayacak ve herkesi tatmin edecek, herkesin 'Bu doğru oldu' diyeceği bir sonuç için çalışmalar yapılacak. Herkesi tatmin edecek önemli bir asgari ücret açıklamasının olacağını söyleyebilirim." diye konuştu. "Asgari ücrete yapılacak zam yine memur zammıyla benzer orantıda mı olur?" sorusuna karşılık ise Kurtulmuş, "Geçen sene öyle oldu, bu sene de doğru olan budur. Böyle bir yükseliş her iki tarafta da olur." dedi.

Bakan Bilgin'den EYT ve asgari ücret açıklaması

 

Bakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT açıklaması!

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsada nitelikli dolandırıcılık30 Eylül 2022 05:27

    herseye göz yumanlara herkeze yol verin burada model deyim borsada KY yine dolandırılmış yapanları yol verip görmeyenlerin Allah bildiği gibi yapsın 2 haftada 200bin zarar mı

  • Bağkurlu30 Eylül 2022 00:11

    Bağkurlunun anasını ağlattınız .asgari ücret cebinizden cıkmıyor nasıl olsa asgari ücrete zam bağkur SGK'dan ek gelir

  • E.g.29 Eylül 2022 22:10

    KKTC DE ASGARİ ÜCRET %56 DAHA FAZLA OLUP 8600 TL BİZDEKİ ASGARİ ÜCRET ZATEN ÇOK DÜŞÜK