BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'de seçim hareketliliği----

AK Parti'de seçim hareketliliği

AK Parti'de seçim hareketliliği
29 Eylül 2013 - 08:22 www.finansgundem.com

AK Parti, yerel seçimler için bakanlarını belediye başkanı yapma planını koruyor. İsim belirlemelerde sona yaklaşıldı

Parti kulislerinde Erdoğan’ın “aday adaylık başvurularının” sona ereceği 1 Kasım’dan önce kabine revizyonunun gerçekleştirebileceği konuşuluyor.
AK Parti MYK’nın adaylık başvurularının kabulü için belirlediği 1 Ekim-1 Kasım takviminin bakanlar için de geçerli olup olmayacağı, aday gösterilecek bakanların ne zamana kadar görevlerini sürdürecekleri tartışma konusuydu. AK Parti içinde bir grup bakanların istifa etmesine gerek olmadığını savunurken, bir grup ise istifanın şart olduğu tezini dile getirdi. Seçim işlerinden sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ise Vatan’a bakanlar için istifa şartı olmadığını ancak Erdoğan’ın hem adaylık hem bakanlık olmaması için ilkesel olarak görevlerinden ayrılmaları gerektiğine işaret ettiğini belirterek, aday gösterilecek bakanların bu çerçevede görevlerinden ayrılacaklarını söyledi.
İstifa değil revizyon
Şentop bunun da istifa değil, kabine revizyonu şeklinde olacağını, zamanlamasının da Başbakan’ın takdirinde olduğunu kaydetti. Adaylık başvuruları için son tarih olarak belirlenen 1 Kasım tarihinin bakanlar için de geçerli olduğu öğrenilirken, parti kulislerinde Erdoğan’ın “ilkesel hassasiyeti” çerçevesinde, aday göstermeyi düşündüğü bakanlarla ilgili siyasi ve hukuki tartışmalara meydan vermemek adına beklenen kabine revizyonunu bu tarihten önce Ekim ayı içinde gerçekleştirebileceği konuşuluyor.
Kulislerde revizyonun kapsamının sadece belediye başkanlığına kaydırılacak isimlerle sınırlı kalmayabileceği, Erdoğan’ın 3 dönemi tamamlayacak bazı milletvekillerine “kabine üyesi” olarak parlamentoya veda etme şansını verebileceği ifade ediliyor.
Parti kurmayları hükümet ve parlamentodan yerel yönetimlere kaydırılacak bakan ve milletvekili sayısının 10’u geçmeyeceğini ifade ederken, kulislerde kabineden “aday” yapılacak isimler arasında ismi öne çıkanlar Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin.
Parti kulislerinde Erdoğan’ın İzmir için düşündüğü Binali Yıldırım’ın İzmir’den adaylığa sıcak bakmadığı, ancak milletvekili seçimlerinde olduğu gibi Başbakan’ın bu konuda “ısarcı” olması halinde yine itiraz edemeyeceği konuşuluyor.
Anketler yapılıyor
Kamuoyu anketlerinde seçim bölgelerinde belediye başkan adaylığı için vatandaşın ismini verdiği vekiller arasında İdris Naim Şahin ve son seçimlerde bu ilden İstanbul’a kaydırılan Enver Yılmaz, TBMM Dilekçe Komiyonu Başkanı Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş de bulunuyor. Ordu’ya yönelik anketlerde “Kimi aday görmek istersiniz?” sorusuna verilen yanıtlarda en çok tercih edilen iki ismi Şahin ve Yılmaz olduğu öğrenildi. Çanakkale anketlerinde ismi ön planda çıkan Daniş’in de parti yönetimine “Eğer aday olmam talep edilirse, göreve hazırım” mesajını verdiği belirtildi. Aday olmak istemediğini Erdoğan’a ilettiği belirtilen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in ikna edilememesi halinde anketlerde vatandaşın ismini özellikle telaffuz ettiği Fatma Şahin’in bu ilden aday gösterilebileceği ifade ediliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)