BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'AK Parti tükürdüğünü yaladı'----

'AK Parti tükürdüğünü yaladı'

'AK Parti tükürdüğünü yaladı'
25 Ocak 2013 - 17:48 www.finansgundem.com

Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba'nın AKP'ye geri dönmesine CHP'den tepki geldi

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın AK Parti’ye katılmasına, "Fakıbaba halka ihanet etmiş, AK Parti ise tükürdüğünü yalamıştır" sözleriyle tepki gösterdi.
2009 yılında yapılan yerel seçimlerinde aday gösterilmeyince AK Parti’den istifa eden ve bağımsız olarak seçimleri kazanan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, geçen salı günü yeniden AK Parti’ye katıldı. Parti binasında basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Ferhat Karataş, Fakıbaba’nın yeniden AK Parti’ye katılmasını eleştirdi. Fakıbaba’nın bağımsız olarak seçimleri kazanarak efsaneleştiğini ancak AK Parti’ye dönerek halka ihanet ettiğini ileri süren Karataş, "Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa’da 80 bin oy alan ve belediye başkanlığına oturan ama bunu sonuna kadar götüremeyen, kimsenin değil kendi tavrıyla kendi kendini bitiren bir isim olarak daima ihanetle anılacaktır. Seçim meydanında başbakan, ’Bu trenden inen bir daha binemez’ demişti. Peki ne oldu da AK Parti tükürdüğünü yaladı?" dedi.
IRKÇIKILIĞI KABUL ETMİYORUZ
Karataş, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat’ın istifasına da neden olan ’Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz’ sözlerini sarf eden CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’e de tepki gösterdi. Güler’in ırkçı söylemlerini kabul etmediklerini ifade eden Karataş, "Biz bu ırkçı söylemi kesinlikle reddediyoruz. Partimize yakışan bir söylem değildir. Böylesi ırkçı söylemleri bir bilim insanı ve partimizin bir milletvekillinin söylemesi tamamen sosyal bir şoven söylemdir. Biz bu ırkçılığa şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu konuyla ilgili olarak genel merkezimizde yeni bir süreç başlayacaktır. Ben Şanlıurfa il başkanı olarak bu söylemleri bir kez daha kınıyorum. Bu ülkede Kürt ve Türk eşittir, kimse kimseden üstün değildir" diye konuştu.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CHP25 Ocak 2013 18:48

    birakın artık bu polimikleri seçim yaklaşıyor. bu ülke için çalışında kaybedilen oyları geri alın. yoksa tarih olmak üzeresiniz.