BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti Etik Kurulu ekibini kurdu! ----

AK Parti Etik Kurulu ekibini kurdu!

AK Parti Etik Kurulu ekibini kurdu!
12 Kasım 2015 - 15:54 www.finansgundem.com

AK Parti'nin yeni dönem uygulamalarından ilki "Siyasi Erdem ve Etik Kurulu" oluşturmak oldu. Peki kurulan 7 kişilik ekibin içinde kimler yer alıyor

1 Kasım seçiminden zaferle çıkan AK Parti'nin yeni dönem uygulamalarından biri de "Siyasi Erdem ve Etik Kurulu" oluşturmak oldu. Kurul, parti politikalarını, kurucu değerler bağlamında inceleyecek.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik kurul hakkında bilgi verdi.

BAZEN AYRIŞMA SÖZ KONUSU OLABİLİYOR

Çelik; "Zaman içerisinde parti politikalarında, bazı arkadaşlarımızın çeşitli pratiklerle ya da söylemlerle ayrışması söz konusu olabiliyor.

SİSTEMATİK BİR ÇALIŞMAYA İHTİYAÇ DUYULDU

Bu tip sapmaların önüne geçmek için bilinen mekanizmaların ötesinde daha sistematik bir çalışmaya ihtiyaç duyuldu. Tüm AK Parti kadrolarının, AK Parti tüzüğü ve programında belirlenen kurucu değerlere göre siyaset yapması amacıyla, bu kurulun önemli bir işlevi olacağını düşünüyoruz" dedi.

7 KİŞİLİK KURULDAKİ İSİMLER

Prof. Dr. Raşit Küçük: Diyanet'in Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'ndan geçen yıl emekliye ayrıldı. İslam ticareti hukuku konusunda uzman.

Prof. Dr. Nazif Gürdoğan: Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi. AK Parti'nin kurucuları arasında yer alıyor.

Dr. Ömer Bolat: Eski MÜSİAD Başkanı. Ekonomi doktorası bulunuyor.

Şeref Malkoç: Hukuk kökenli bir siyasetçi. AK Parti öncesinde iki dönem milletvekilliği yapan Malkoç, Numan Kurtulmuş ile birlikte HAS Parti'den AK Parti'ye geçti. AK Parti'nin YSK'daki temsilciliği görevini yürütüyor.

Güldal Akşit: AK Parti'nin kurucu üyelerinden. Abdullah Gül hükümetinde Turizm Bakanı olan Akşit, ilk Tayyip Erdoğan hükümetinde Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı'ydı.

Ahmet Cemil Tunç: Necmettin Erbakan'ın başbakan olduğu 54. Hükümet'te, Diyanet ve Vakıflar'dan sorumlu devlet bakanlığı yaptı. Eylül ayındaki kongre öncesinde AK Parti'nin Merkez Disiplin Kurulu'nda yer aldı.

Halide İncekara: AK Parti Genel Başkan Danışmanlığı'nı yürütüyor. Ekonomist olan İncekara, çocuklara ve gençlere yönelik çalışmalarıyla öne çıktı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)