BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAirbus’a rüşvet suçlaması----

Airbus’a rüşvet suçlaması

Airbus’a rüşvet suçlaması
18 Temmuz 2015 - 12:42 www.finansgundem.com

Türk Hava Kurumu soruşturması dünya uçak devi Airbus’a uzandı… Savcı iddianameyi hazırladı…

Türk Hava Kurumu soruşturmasını yürüten Savcı Ali Alper Saylan’ın, dünya uçak devi Airbus hakkında, Türkiye’deki ihalelerde rüşvet dağıttığı iddiasıyla, “güvenlik tedbirleri uygulanması” ve “idari para cezası kesilmesi” talebinde bulundu.Saylan, THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ve toplam 40 kişi hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, Türkiye’de görev yapan firmanın temsilcileri Maria Luisa Sınıcop Alberti ve Oliver Lambert de “Sağlık Bakanlığı’na helikopter alım ihalesinde” rüşvet verdikleri, ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla şüpheli olarak yer alıyor. Savcı, iddianamede, mahkemeden taleplerde bulundu.

Bu talepler arasında Airbus ile ilgili olanlar dikkat çekti. Savcı Saylan, firmanın iki temsilcisinin, rüşvet verdiklerini iddia ederek, şirket tüzel kişiliği için TCK 253’üncü ve TCK 60’ıncı maddeleri kapsamında “tüzel kişiler hakkında güvenlik tedbirleri” uygulanmasını; ismi geçen firma hakkında, tüzel kişinin faaliyeti çerçevesinde görev üstlenen kişilerce tüzel kişinin yararına olarak rüşvet suçunun işlenmesi nedeniyle yargılama yapmakla görevli mahkemece Kabahatler Kanunu’nun 43/A maddesi uyarınca para cezasına karar verilmesini talep etti. 

Osman Yıldırım ve oğlu E.Y.’ın Ankara’da Eurocopter (Airbus) firmasının temsilcisi Maria Luisa Alberti ile görüştüğü video görüntüleri ile kanıtlandı. Video görüntüleri dosyaya delil olarak konuldu. Görüşmelerden sonra H. A.’nun adına kurulan firmanın hesabına “Airbus Group N.V.”den 649 bin Euro yatırılıyor. MASAK raporlarına yansıyan hesap hareketlerinde para 1 milyon 388 bin TL olarak E.Y.’ın şirketine transfer ediliyor. (Nurettin Kurt / Hürriyet)
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Salim Kerkinir19 Temmuz 2015 07:02

    Allah aşkına yaaa. Sanki iranlı rüşvetçilerin siyasetçilere verdiği rüşvetleri cezalandırabildiniz de bi airbus kaldı. iranlıyı hapse atacaklarına bir de ödül verdiler. Allahtan korkmak lazım.