BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAir France desteğe rağmen kadro azaltarak küçülüyor----

Air France desteğe rağmen kadro azaltarak küçülüyor

Air France desteğe rağmen kadro azaltarak küçülüyor
04 Temmuz 2020 - 15:51 www.finansgundem.com

Air France 7 milyar euroluk desteğe rağmen 7 bin 500 kadro azaltarak küçülüyor

Fransa Hava Yolları'nın (Air France), 7 milyar euroluk devlet desteğini garantilemesine rağmen şirket bünyesinde 7 bin 500 kişilik istihdam kaybı yaşanacağını açıklaması ülkede tepkilere neden oldu.

Kovid-19 salgını süresinde 3 ayı aşkın süredir büyük ölçüde uçuşlarını durdurmak zorunda kalan şirket ilk olarak 6 bin 500 kadro eksilterek küçülmeye gideceğini, 2022'ye kadar da bu sayının 7 bin 500'e çıkacağını açıkladı.

Cuma günü açıklama yapan şirket yönetimi, binlerce kişilik istihdam kaybının büyük kısmının emekli olan ya da istifa eden çalışanların yerine yeni kadro açılmayarak yaşanacağını duyurdu. Bunun yanında, gönüllü olarak işi bırakanların yerine yeni eleman alınmayacağı bilgisi paylaşıldı.

Air France çalışanları yönetim kararını protesto etti

Cuma günü ülkenin en işlek hava limanı olan Paris Charles de Gaulle'de Air France Genel Merkezi önünde protesto gösterisi düzenleyen şirket çalışanları, milyar dolarlık devlet desteğine rağmen Air France yönetiminin bu kararı almasına tepki gösterdi.

Protestoya katılan Greenpeace France yetkilisi Sarah Fayoll ise, devletin Air France'a maddi destek verip, yöneticilerin iş kaybı husunda aldığı karara ses çıkarmayarak büyük bir suça ortak olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Hollanda'dan Air France-KLM birleşmesine 3.4 milyar euro destek

Salgın döneminde günlük 15 euro zarar etti

Air France, Kovid-19 salgınının Avrupa ve tüm dünyada etkili olduğu yaklaşık üç aylık dönemde birçok ülkenin sınırlarını kapatması ve alınan önlemler neticesinde uçuşlarının yüzde 95'ini durdurmak zorunda kalmıştı.

Şirket yöneticileri söz konusu dönemde Air France'ın günlük 15 milyon euro zarar ettiğini ve 2024'e kadar bu zararın telafi edilemeyeceğini açıklamıştı.

Temelleri 1933 yılında atılan Air France, Mart 2015 itibarı ile Kovid-19 salgını başlangıcına kadar 95 ülkede 191 farklı noktaya uçuş gerçekleştiriyordu.

Alman basınının Lufthansa yorumları

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)