BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaAileleriyle yaşıyor, harçlıkla geçiniyor----

Aileleriyle yaşıyor, harçlıkla geçiniyor

Aileleriyle yaşıyor, harçlıkla geçiniyor
24 Mayıs 2012 - 12:04 www.finansgundem.com

MasterIndex Gençlik Araştırmasına göre, 15-24 yaş arasındaki gençlerin çoğunluğu okuyor, ailelerinin yanında yaşıyor ve ailelerinden harçlık alıyor.

MasterCard tarafından gerçekleştirilen MasterIndex Gençlik Araştırmasına göre, 15-24 yaş arasındaki gençlerin çoğunluğu okuyor, ailelerinin yanında yaşıyor ve ailelerinden harçlık alıyor.
Gençler, hergün 2 saate yakın televizyon izliyor, ortalama birer saat internette ve Facebook’da vakit geçiriyor. Boş vakitlerinde ise en çok arkadaşlarıyla olmaktan hoşlanıyorlar.
Cep telefonlarını ortalama iki yılda bir yenileyen gençler, temassız ödeme ve cep telefonu ile ödeme konusunda da bilgi sahibi. Gençlerin yarıya yakını ise 2023 yılında nakitsiz toplum olabileceğine inanıyor.
MasterCard tarafından, 15-24 yaş arasındaki gençlerin yaşam tarzlarını, boş zamanlarını değerlendirme biçimlerini, internet kullanım alışkanlıklarını belirlemek ve temassız ve mobil ödeme hakkındaki görüşlerini ortaya çıkarmak üzere Yöntem Araştırma Danışmanlık tarafından gerçekleştirilen MasterIndex Gençlik Araştırmasının Mayıs 2012 sonuçları açıklandı.
Aile Her Zaman Destek
Araştırmaya katılan gençlerin yüzde 64’ü okuyor, yüzde 24’ü çalışıyor, yüzde 7’si hem okuyor, hem çalışıyor, yüzde 5’i ise okumuyor ve çalışmıyor. Yüzde 76’sı aileleriyle birlikte yaşayan gençlerin yüzde 75’i ailelerinden harçlık alıyor.
Öncelik Her Zaman Arkadaşlarda
MasterIndex Gençlik Araştırmasına katılan gençlerin boş zamanlarını değerlendirme biçimleri sorulduğunda ilk üç sırayı “arkadaşlarımla gezmek (yüzde 93)”, “internette gezinmek (yüzde 92) ve “televizyon izlemek (yüzde 89)” yanıtı alıyor. Arkadaşlarımla vakit geçiririm diyen gençler arasında, haftada 1-2 kez arkadaşlarıyla buluştuğunu söyleyenler ağırlıkta. Konu internete girmek, bilgisayar oyunu oynamak ve televizyon seyretmeye gelince gençlerin yüzde 67’si her gün internete girdiğini, yüzde 73’ü de her gün televizyon izlediğini söylüyor.
Ağırlıklı ortalamalara göre gençler günde 2 saate yakın televizyon izliyorlar (109 dakika), bunu 76 dakika ile internette gezmek ve 65 dakika ile Facebook’da vakit geçirmek izliyor.
Gençlerin Kart Kullanımına Bakışı
15-24 yaş arasındaki gençlerin yüzde 26’sının bir adet, yüzde 4’ünün iki adet, yüzde 1’inin ise üç adet ve üzerinde kredi kartı, yüzde 4’ünün bir adet ön ödemeli kartı, yüzde 34’ünün bir adet banka kartı bulunuyor. Gençlerin özellikle internetten yaptıkları alışverişlerini kredi kartları ile ödeme alışkanlıkları olduğu gözleniyor. Gençler internetten en çok giyim, sosyal aktivite bileti, uçak bileti / tur / seyahat bileti satın alıyor.
Gençler Temassız Ödemeye Sıcak Bakıyor
MasterCard’ın Gençlik Araştırmasına katılan gençlere temassız ödeme teknolojilerini duyup duymadıkları sorulduğunda, gençlerin yarıya yakını bu teknoloji ile ilgili bilgilerinin olduğunu, özellikle toplu ulaşımda (yüzde 49), okulda kimlik yerine kullanmak ve her türlü harcama için (yüzde 44) ve kafe / fast food restoranlarında (yüzde 42) temassız ödeme teknolojilerini tercih edeceklerini söylüyorlar.
Gençlerin Çoğunun Bir Adet Temel İşlevli Cep Telefonu Var
MasterCard araştırmasında cep telefonu kullanım alışkanlıkları da araştırılan gençlerin yüzde 94’ü bir adet, yüzde 4’ü iki adet cep telefonu bulunduğunu söylüyor. Yüzde 2’lik kesim ise cep telefonu kullanmadığını ifade ediyor. Kullanılan cep telefonlarının yüzde 58’i basit / temel işlemleri yapan cep telefonları. Gençlerin yüzde 5’i iPhone, yüzde 5’i Blackberry kullanırken, yüzde 27’si diğer akıllı telefonları tercih ediyor. MasterCard araştırmasına katılan gençler, cep telefonlarını ortalama iki yılda bir yenilediklerini söylüyor. Gençlerin yarıya yakını ise cep telefonu üzerinden ödeme yapılabileceğini biliyor. Gençlere cep telefonları üzerinden ödeme yapmayı tercih edip etmeyecekleri sorulduğunda her dört gençten biri bunu isteyeceğini söylüyor.
Gençler Nakitsiz Topluma İnanıyor
MasterIndex Gençlik Araştırmasına katılan gençlerin yarıya yakını (yüzde 47) 2023 yılında nakitsiz bir toplum olabileceğine ve tüm ödemelerin elektronik olarak yapmanın mümkün olacağına inanıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)