BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAile Destek Programı'nda bu ay 4,4 milyar TL ödenecek----

Aile Destek Programı'nda bu ay 4,4 milyar TL ödenecek

Aile Destek Programı'nda bu ay 4,4 milyar TL ödenecek
12 Nisan 2023 - 11:04 www.finansgundem.com

Bakan Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı'nda bu ay 3,4 milyar TL 'Aile Desteği' ve 1 milyar TL 'Çocuk Desteği' olmak üzere toplam 4,4 milyar TL ödeme yapacağız" açıklamasını yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Türkiye Aile Destek Programı' ödemelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakan Yanık, programın başladığı 2022 Temmuz ayından 2023 Mart dönemine kadar sağlanan destek tutarının, 26,1 milyar TL'yi aştığını belirtti. Yanık, 2,5 milyonu 'Çocuk Desteği' kapsamında olmak üzere 'Türkiye Aile Destek Programı'ndan toplam 3,4 milyon hanenin faydalandığını açıkladı.

Hanelerin gelirlerine göre aylık 850 TL ila 1250 TL tutarlarında ödeme gerçekleştirildiğini aktaran Yanık, "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz 'Türkiye Aile Destek Programı'nda bu ay 3,4 milyar TL 'Aile Desteği' ve 1 milyar TL 'Çocuk Desteği' olmak üzere toplam 4,4 milyar TL ödeme yapacağız. Bu süreçte destek verdiğimiz çocuk sayımız ise 6 milyona ulaştı" ifadelerini kullandı.

'Türkiye Aile Destek Programı'ndan daha fazla vatandaşın yararlanabilmesi için çerçevesini genişlettiklerini bu doğrultuda 'Çocuk Destek Bileşeni' ve 'Elektrik Tüketim Desteği'ni eklediklerini kaydeden Bakan Yanık, "Desteğimizden yararlanan hanelerimize çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödemeler yapıyoruz. 'Çocuk Destek Bileşeni' kapsamında hanelerimize aylık 350 TL- 650 TL tutarlarında ilave destek sağlıyoruz. Buna ek olarak hanelerimize 260 TL'ye kadar da 'Elektrik Tüketim Desteği' sağlıyoruz" diye konuştu.

Bakan Yanık, anne ile bebeğini 54 gün sonra buluşturdu

 

Bakan Yanık: Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı

 

Bakan Yanık: KADES'i indiren kadın sayısı 4 milyonu aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)