BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAile Bakanlığı SYDV’lere 352 milyon TL ek kaynak aktaracak----

Aile Bakanlığı SYDV’lere 352 milyon TL ek kaynak aktaracak

Aile Bakanlığı SYDV’lere 352 milyon TL ek kaynak aktaracak
17 Nisan 2020 - 11:33 www.finansgundem.com

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Bakan Selçuk, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ek iki periyodik pay daha göndereceğiz. Aldığımız bu kararla, 352 milyon 880 bin 238 TL tutarındaki kaynak aktarılacak” dedi.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Bakan Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) ek iki periyodik pay daha göndereceklerini belirterek, “Aldığımız bu kararla, 352 milyon 880 bin 238 TL tutarındaki kaynak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktarılacak” dedi.

Söz konusu kaynağın, korona virüsü salgınından etkilenen vatandaşların ihtiyaçları için kullanılacağını da belirten Selçuk, SYDV’lerin mali imkânlarını güçlendirerek, aktarılan kaynakla vatandaşların ihtiyaçlarına hızlı ve etkin bir şekilde yanıt verebileceğini ifade etti.

Bakan Selçuk, SYDV’lere her ay düzenli olarak aktarılan kaynak tutarının en son 24 Mart 2020 tarihinde, 135 milyon TL’den 180 milyon TL’ye çıkarıldığını da hatırlattı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her il ve ilçede bulunan SYDV’lere, sosyal yardım faaliyetlerini yürütebilmeleri için her ay düzenli olarak periyodik pay adı altında kaynak aktarımında bulunuyor. Periyodik paylar hesaplanırken güncel nüfus, kişi başı gayri safi yurtiçi hasıla, aktif hane dosyası gibi göstergeler kullanılıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)