BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriAhşap banka kartına 5 milyon dolar yatırım----

Ahşap banka kartına 5 milyon dolar yatırım

Ahşap banka kartına 5 milyon dolar yatırım
25 Şubat 2021 - 17:46 www.finansgundem.com

Çevre dostu ahşap banka kartı üreten ve kazandıkları paranın büyük bir kısmını sürdürülebilir programlara yöneltmeyi vadeden TreeCard son yatırım turunda 5,1 milyon dolar yatırım aldı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ahşaptan Mastarcard kredi kartları üreterek müşteri harcamalarından elde edilen kârı ağaçlandırma programları için kullanan şirket TreeCard, risk sermayedarı EQT Ventures liderliğindeki yatırım turunda 5,1 milyon dolar yatırım biriktirdi.

Yatırım turunda yatırım şirketleri Seedcamp ve Episode 1'ın yanı sıra GoCardless'ın Kurucusu Matt Robinson ve ComplyAdvantage'dan Charlie Delingpole gibi bir dizi iyi bağlantılı melek yatırımcı da yer aldı.

Çevre dostu arama motoru Ecosia, geçen yıl TreeCard'ın %20 hissesini 1 milyon sterline satın almıştı.

Ahşap banka kartı, kullanıcıların harcamalarını izlemesine, faturalarını arkadaşlarıyla bölmesine ve kullanıcı harcamalarının bir sonucu olarak kaç ağaç dikildiğini izlemesine olanak sağlayan bir uygulamayla birlikte geliyor. Mastercard ağı üzerinden çalışan ve teknoloji firması Synapse’den teknolojik destek alan TreeCard, “chip and PIN”, temassız işlemler ve mobil ödemeler gibi bir kullanıcının normal banka hesabından alabildiği tüm hizmetleri tam teşekküllü olarak verebilen kart bir Banka hesabı görevi görüyor.

Değişim ücretleri üzerinden para kazanan TreeCard elde ettiği kârın %80’ini Ecosia ile ortaklaşa olarak yapacağı ağaçlandırma programı da dahil olmak üzere sürdürülebilir amaçlı yatırımlara yöneltmeyi vadediyor.

TreeCard’ın kurucularından olan CEO Jamie Cox, “Farklı bir finansal ürün yaratmak istedik. Bu finansal ürünün çevreciymiş gibi görünüp göz boyamaktan uzak olmasını ve müşterilerin alışkanlıklarını büyük ölçüde değiştirmeden harcamalarının etkisini artırmalarına izin vermesini hedefledik. Çok aşamalı bir fon olarak, EQT Ventures'ın hem Avrupa hem de ABD'deki varlığı, uluslararası pazarlara girmemiz için mükemmel bir sıçrama tahtası sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Önümüzdeki birkaç ay içerisinde piyasaya sürülecek olan kartın bekleme listesinde 140 binden fazla müşteri bulunuyor.

Gelecek dijital kimlikler ve mikro ödemelerde

 

Küresel tüketici bankacılığı tarihe mi karışıyor?

 

Ekonomiye yönelik iyimserlik neden önemli?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)