BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAhmet Davutoğlu bakanlıkta son sözlerini söyledi----

Ahmet Davutoğlu bakanlıkta son sözlerini söyledi

Ahmet Davutoğlu bakanlıkta son sözlerini söyledi
28 Ağustos 2014 - 13:26 www.finansgundem.com

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Dışişleri Bakanlığı’nda veda törenine katıldı

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı önünde açıklamalarda bulundu. Yarın hükümeti kuracak olan Ahmet Davutoğlu şu sözlerle veda etti:
Çok değerli yol arkadaşlarım bu zaman zarfından dünyayı dolaştık. Bazı anların duygusal yoğunluğu çok fazladır. Böyle bir anı yaşıyoruz. 2009’u hatırlıyorum. Bize mazaretle gelmeyeceksiniz, 24 saat yetmiyorsa 25. Saati bulup geleceksiniz dedim. Kimse mazaretle gelmedi. Güzel bir başlangıç yaptık, bu bir son değil. Bugün her kucaklaştığım arkadaşımla aynı onuru yaşıyorum, onların yüzünde bu onuru görmek beni çok mutlu etti. Bu yıllar içinde dış politika ciddi değişimler yaşadık. Ben hiçbir toplantında, forumda pasif ir diplomat görmek istemiyorum demiştim.

Her konuda kendi görüşümüz olacak demiştik. Gururla söylüyorum. 5 yıl içinde dönüp Türk temsilcilerine ne düşünüyorlar diye baktıklarını biliyorlar. Özgüvenimizi her anlamda sürdüreceğiz. Bu dönemde çok ciddi bir kurumsal kapasite artırımı yaşadık. Bu hedefleri gerçekleştirmek için çok ciddi bir yapılanma içine girdik. Ciddi reformlar yaptık. Büyük bir hamle başlattık. Dış temsilciliğimiz yüzde 42 artış sağlamıştır. Bugün mesleki anlamda çok daha güçlü bir dışişleri bakanlığı var. Çevremizde en az 8 ülke ciddi krizlerle boğuşurken Türkiye’nin istikrarlı yoluna devam etmesi bizim için bir zorunluluktur.

Hepinizin aslı görevi asli atılımları gerçekleştirmek ve barışın sözcüsü olmak. AB hedefinin gerçekleşmesi için görüşmeleri hızlandırmak. Bugün artık bu kapasiteye sahibiz. Şimdi artık koşma vakti. Hepinize güveniyorum. Çok güçlü bir geleneğimiz var. Bunu sürdüreceğinize dair güvenim tam.

EŞLERİNDEN AİLELERİNDEN ÖZÜR DİLİYORUM

Çalışma arkadaşlarımızın eşlerinden, ailelerinden özür diliyorum. Aile hayatınızdan ne kadar uzak bıraktık bilmiyorum ama hatıra  olarak kalan ve gurur duyduğu anlar vardır.

UÇAK YATAKHANEYE DÖNÜYORDU

Ani  bir ziyaret gerçekleştirmiştim, orada fedakar çalışan arkadaşlarımı görünce gözlerim dolmuştur. Her birine teşekkür ediyorum. Çalışma ekibimize teşekkürü bir kez daha borç biliyorum. Neredeyse uçağı ev edindik. 7 yıl yatılı okumuş biriyim. Uçağa bindikten sonra yatakhaneye dönüyordu. Bir arkadaşımın başı diğerinin başında, birinin ayağı diğerinin belinde. 

TÜRKİYE REKORUNU KIRDIK

Binlerce km yol yaptık. Türkiye rekorunu kırdığımız oldu. İlk kez bir Türk uçağı Japonya’dan, Meksika’ya, oradan Alaska’ya, oradan New York’a oradan İrlanda’ya, oradan da Ankara’ya gitti. Allaha emanet olun.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)