BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAğır korona hastalarının yüzde 90’ı yabancı ve Türk----

Ağır korona hastalarının yüzde 90’ı yabancı ve Türk

Ağır korona hastalarının yüzde 90’ı yabancı ve Türk
03 Mart 2021 - 16:35 www.finansgundem.com

Almanya, ağır korona virüsü dolayısıyla entübe edilmiş hastaların yüzde 90’ının yabancı kökenli olduğunu "resmen" açıkladı. Yoğun bakım yataklarını Türkler doldurmuş durumda.

Almanya’da ekim ayında olağanüstü hal ilan edilmesine neden olan korona virüsü patlamasının ardında, yabancılar ve Türklerin olduğu en resmi ağızlardan ilan edildi.

Robert Koch Enstitüsü Başkanı Prof. Lothar Wieler, Alman hükümetine yaptığı sunumda, “Ülkemizde maalesef paralel bir yapı oluştu. Bunlara erişemiyoruz. Korona kurallarını anlamıyorlar ve 4 milyon yabancı, ağır korona vakalarının yüzde 50'sini oluşturuyor” dedi.

Alman vatandaşlığını almış yabancıları da katınca, bu oran yüzde 90'a çıkıyor.

DOKTORLAR, HÜKÜMETE ANLATTI

Almanya’nın çok okunan gazetelerinden Bild de konuyu manşetine taşıdı… Yeni raporlarla durumun daha da ağır olduğu ortaya çıktı.

Alman hükümetine brifing için yapılan telekonferansta konuşan Moers Akciğer Hastalıkları Kliniği Başhekimi Thomas Voshaar, “Sayılar bize korona kurallarını hiçbir şekilde anlatamadığımız bir grup olduğunu gösteriyor. Tümü de yabancı kökenli. 2020 yılının son çeyreği ile 2021 yılı ocak ayına baktığımızda, entübe edilen (solunum cihazına bağlanan) ağır hastaların yüzde 90'ı yabancı” açıklamasını yaptı.

BAKAN SPAHN: AMAN TANRIM…

Konuyu Sağlık Bakanı Jens Spahn’a ilettiğini, onun da “Aman tanrım. Aman tanrım…” dediğini belirten Dr. Voshaar, bunu bazı hastalara bilgi vermede büyük iletişim sıkıntısı olmasına bağladı.

Robert Koch Enstitüsü Başkanı Wieler ise, bu konuyu daha önce duyduğunu ama “ırkçılık ya da yabancı düşmanlığı” damgası yeme korkusuyla açıklayamadığını belirtti.

Wieler, “Konu bizim bir için tabu. Bu konuyu imamlarla görüşmemiz lazım. Özellikle Berlin'de büyük etkileri var. Bu çok büyük bir problem” diye konuştu.

ÖLENLERİN ÇOĞU YABANCI VE TÜRK

Entübe edilen hastaların çoğunun yabancı veya yabancı kökenli olması, bunların büyük çoğunluğunun da Türk olduğunu gösteriyor.

Almanya'daki en büyük yabancı grubu Türkler. Günlük ölüm sayılarında çok büyük bir oranın Türkler ve yabancılardan oluşması da büyük olasılık.

Giessen gibi, Frankfurt Üniversite Kliniği ve birçok corona virüsü hastanesinde yatan hastalarının çoğunluğunun Türk kökenli olduğu biliniyor.

İş seyahatleri pandemi öncesine dönecek mi?

 

İngiltere’de tedbirler erken kaldırılabilir

 

Kovid-19'un yeni türü Güney Amerika'yı vuruyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)