BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAğbal'dan uyarı! İlk iki taksidi mutlaka ödeyin----

Ağbal'dan uyarı! İlk iki taksidi mutlaka ödeyin

Ağbal'dan uyarı! İlk iki taksidi mutlaka ödeyin
25 Ağustos 2016 - 06:11 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Ağbal, vergisini süresinde ödeyen, denetimlerinde sorun çıkmayan mükelleflere dönük ödüllendirmeye gideceklerini söyledi. Ağbal, borç yapılandırma için de "İlk iki taksidi mutlaka ödeyin" uyarısı yaptı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) meclis toplantısında, “İnşallah yakında vergisini süresinde ödeyen, vergi denetimlerinde herhangi bir sorun çıkmayan mükelleflerimize dönük bir düzenleme yapacağız. Ödüllendirme olacak” dedi.

Yeni teşvik sisteminin mevcut firmalara haksız rekabet oluşturma riskinin bulunduğunu kaydeden Ağbal, sistemin az sayıda, özellikle yurt içinde üretilmesi stratejik öneme haiz ürünler bakımından ya da Türkiye’nin global rekabetçiliğini artırmada çok önemli etkiye sahip yatırımlarda kullanılması gerektiğini ifade etti. Uluslararası ihalelerle ilgili düzenlemelerde revizyon yapacaklarını ifade eden Ağbal, uzlaşma komisyonları konusunda da “İnşallah yakında vergisini süresinde ödeyen, vergi denetimlerinde herhangi bir sorun çıkmayan mükelleflerimize dönük düzenleme yapacağız. Ödüllendirme olacak. İki uygulama yaptık. Bir işveren primleri süresinde ödediğinde 5 puan indirim alıyor ama diğeri alamıyor. Gelir ve kurumlar vergisinde de imkanlarımızı zorlayarak gerçekten yükümlülüklerini yerine getiren mükelleflerle ilgili bir düzenleme yapma taahhüdüne giriştim. İnşallah bunu çalışıp sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.

‘İyi niyet var’

Ağbal, mevcut tecil müessesesinde düzenleme yapmak istediklerini de dile getirerek, “Geçmişte vergi borçlarını düzenli ödeyen mükellefimiz, objektif tablolara göre zor bir duruma düşmüşse, ona çok daha rahat şekilde borçlarını taksitlendirme imkanı getirelim, teminat aramayalım, faizlerini düşürelim. Hatta gerekiyorsa faiz almayalım. Geçmişinde karnesi tertemiz, borçlarını ödemiş, demek ki iyi niyet var. bugün zor günü, elinden tutmamız lazım. Devlet kötü gün dostu olacak” ifadesini kullandı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, eski vergi denetim anlayışını ortadan kaldıracaklarını belirterek, “Mükellef haklarını güçlendiriyoruz. Her mükellefe potansiyel suçlu gibi bakan anlayışı tümüyle reddediyorum. Her mükellef masumdur. Geriye dönük yoruma dayalı vergi raporu yazma meselesi ortadan kalkacak” dedi. Ağbal, geriye dönük yoruma dayalı vergi raporu yazma meselesinin ortadan kalkacağını, incelemenin, başladığı andan itibaren hangi aşamada olduğunu mükellefle paylaşacaklyarını kaydetti.

‘Mutlaka ödeyin!’

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun”a da değinen Ağbal, şunları söyledi:

“Kanunla özellikle vergi ve sosyal güvenlik borçlarının çok uzun vadede taksitle ödenmesinin önünü açtık. Bu son derece önemli bir düzenleme. Özellikle söylüyorum, hangi taksit seçeneğini seçerseniz seçin, ilk iki taksiti mutlaka ödeyin. Bu konuda yasada bir düzenleme yaptık. Önceki yeniden yapılandırmalardan farklı olarak peşin ödemeyi cazip kılacak şekilde düzenlememizi yaptık. Ayrıca matrah artımı imkanı getirdik.”

Bakan, yurt dışındaki varlıkların Türkiye’ye getirilmesi konusundaki düzenlemeye ilişkin ise, bu kapsamda getirilen varlıklardan vergi alınmayacağını söyledi. Ağbal, “Parama güvenli liman arıyorum, istikrarlı, demokrasisi güçlenen bir ülke arıyorum diyenleri Türkiye’ye davet edin. Çünkü bu yasa sadece vatandaşlarımızla sınırlı değil. Diğer ülke vatandaşları da paralarını getirebilir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)