BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAğaoğlu'nun arazisi başına dert oldu----

Ağaoğlu'nun arazisi başına dert oldu

Ağaoğlu'nun arazisi başına dert oldu
23 Mart 2014 - 11:51 www.finansgundem.com

Maslak 1453 projesi arazisinin ihalesini kazanan ortak girişim verdiği teminatı ancak 4 yıl sonra alabildi

Emlak Konut GYO’nun İstanbul Ayazağa’daki arsası için 2010 yılında düzenlenen ihaleyi Metal Yapı-Özüm Petrol-Yeşil İnşaat-Nasa İnşaat-K Yapı-Taşçılar Madencilik Ortak Girişimi 3 milyar 251 milyon 100 bin TL teklifle kazanmıştı.
Ancak bu ihale ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı aleyhine idari mahkemesinde imar planı iptali ve yürütmenin durdurulması davası açıldı. Açılan bu davadan ötürü konsorsiyum ve Emlak Konut arasında anlaşmazlıklar doğdu. İhaleyi kazanan ortaklar ödemeleri gereken tutarın hazır olduğunu ancak hukuki süreci incelemek adına ek süre istediklerini belirtmişti.
Ek süre talebi kabul edilmeyince ortaklar ihaleden çekildi ve ihale Ağaoğlu Şirketler Grubu şirketlerinden Akdeniz İnşaat’a kaldı. İhaleyi ilk kazanan ortak girişim açtıkları davada teminat bedellerinin ödenmesini ve 1 milyon liralık tazminat talep etti. Mahkeme, 1 milyon liralık manevi tazminatı kabul etmezken, 24 milyon 400 bin liralık teminat mektubunu karşı tarafa iade edilmesine ve bunun yanı sıra 274 bin 424 liralık zararın da yasal faizi ile ödenmesine karar verdi.
Söz konusu arsada hasılat paylaşımı modeli ile Maslak 1453 projesi hayata geçiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)