BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAğaoğlu'ndan yenilenebilir enerjiye 1 milyar liralık yatırım----

Ağaoğlu'ndan yenilenebilir enerjiye 1 milyar liralık yatırım

Ağaoğlu'ndan yenilenebilir enerjiye 1 milyar liralık yatırım
26 Aralık 2017 - 10:10 www.finansgundem.com

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, yenilenebilir enerjide 2018'de 1 milyar liranın üzerinde yatırım yapacağını açıkladı

Ağaoğlu Enerji Grubu, 735 milyon lira değerinde ve 125 MW kurulu güce sahip Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projesi'nin rüzgar türbinleri için Alman Nordex Energy GmbH ile sözleşme imzaladı.

İmza töreninde konuşan Ağaoğlu, yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlara devam ettiklerini kaydederek, geçen yıl Alman Nordex'ten 68,4 MW kapasiteli 19 rüzgar türbini siparişi verdiklerini anımsattı.

Ağaoğlu, 2016 ve 2017'yi toplamda 1 milyar liralık enerji yatırımıyla kapattıklarını anımsatarak, 2017'de Bursa ve Yalova'daki 2 RES projesinin tamamlanarak işletmeye açıldığını hatırlattı.

Türkiye'nin ekonomide durgunluk psikolojisine yenilmemesi gerektiğini dile getiren Ağaoğlu, "İş adamı günlük kararlarla değil, ülkesinin geleceğine güvendiğini gösteren yatırımlarla hareket etmelidir. Yenilenebilir enerjide 2018'de 1 milyar liranın üzerinde yatırım yapacağız." diye konuştu. 

Ağaoğlu, yenilenebilir enerjiye geçen yıl 700 milyon lira, bu yıl da 400 milyon liralık yatırım yaptıklarının altını çizerek, Türkiye'nin cari açığının azaltılmasında bu açığa neden olan enerji alanındaki yatırımların büyük katkı sağlayacağının altını çizdi.

Yenilenebilir enerji alanındaki her yatırımın cari dengeye olumlu etki yapacağını vurgulayan Ağaoğlu, "Ayrıca bu projemizde kullanacağımız rüzgar türbinlerinin kule kanat ve jeneratörlerinin yerli imal edilmesi de ülke ekonomisine katkı. Projemizin yerlilik oranı benzerlerine göre yüksektir" ifadelerini kullandı.

"2020'YE KADAR 5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM"

Ağaoğlu Enerji Grubu Başkanı Hakkı Ağaoğlu, geçen yıl Nordex Energy GmbH ile imzaladıkları sözleşme ile Bursa ve Yalova RES projeleri için 400 milyon liralık yatırıma imza attıklarını anımsatarak, 68,4 MW kurulu güce sahip Bursa ve Yalova RES projelerini işletmeye aldıklarını bildirdi.

Bu iki RES projesinden 160 bin hanenin elektrik ihtiyacı karşılandığını dile getiren Ağaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"2020'ye kadar Konya Sertavul’da 450 MW kapasiteli tek sahada Türkiye’nin en büyük RES projesi olan şu anda lisanslama aşamasında bulunan projemizde Ağaoğlu Enerji Grubu 1000 MW kapasiteli kurulu güce ulaşacak. Bununla birlikte yenilenebilir enerji alanında yaklaşık 5 milyar liralık yatırımı gerçekleştirmiş olacağız. 

Gelecek yılın ikinci yarısında 39 MW kurulu güce sahip Kartal RES projesi de Eskişehir'de işletmeye alınacak. Bugünkü rakamlarla 230 milyon liralık bir yatırım değeri oluşacak. Böylece 2018 yılında toplam enerji yatırımımız yaklaşık 1 milyar lirayı bulacak. Sözleşmesini tamamlayıp onu da hizmete almayı düşünüyoruz."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahmut Korkmaz27 Aralık 2017 05:45

    Para parayı mıknatıs gibi çekiyor.İnşaattan enerjiye geçiş.Dünyanın en güzel işi ve geliri rüzgar veya güneş enerjisi ne işçi masrafı var ne pazarlama derdi var.Oturduğun yerden her gün para basıcan dönsün rüzgar gülleri , bol güneşli günler.Bedava enerji bedava para.A.K un kaderi bu adamların yaptıklarını 20 yıl önce ben planladım ama para olmayınca dolmuşa bile binemiyon.