BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAğabeyim 20 dolar yüzünden ölmeyi hak etmedi----

Ağabeyim 20 dolar yüzünden ölmeyi hak etmedi

Ağabeyim 20 dolar yüzünden ölmeyi hak etmedi
11 Haziran 2020 - 11:16 www.finansgundem.com

ABD polisi tarafından boğularak öldürülen George Floyd'un kardeşi Philonise Floyd, Temsilciler Meclisi’nde düzenlenen oturumda konuştu. Kardeşinin boş yere öldürüldüğünü söyleyen Floyd, "Ağabeyim 20 dolar yüzünden ölmeyi hak etmedi" dedi.

Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi, George Floyd'un 25 Mayıs'ta Minneapolis'te bir polis memurunun boynuna yaklaşık 9 dakika bastırması sonucu ölmesinden sonra patlak veren  ırkçılığa dayalı adaletsizlik ve polis şiddetini ele almak için ilk oturumu gerçekleştirdi. 

Senato'daki Cumhuriyetçiler bir rekabet planı hazırlarken, Demokratların liderliğindeki Temsilciler Meclisi de geniş kapsamlı bir yasa paketi hazırlıyor.

Houston asıllı olan ve gece kulüplerinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Floyd, bir marketteki çalışanın sahte parayla sigara ödemeye çalıştığını bildirmesiyle gözaltına alınmıştı.

Houston yakınlarındaki Teksas eyaletine bağlı Missouri City'de yaşayan kardeşi 42 yaşındaki Philones Floyd yaptığı açıklamada, "George, o gün kimseye zarar vermiyordu. 20 dolar yüzünden ölmeyi hak etmedi. Size soruyorum, siyah bir adamın değeri bu mu? 20 dolar mı? 2020 yılındayız yeter artık! Ölümünün boşuna olmadığını kanıtlamak zorundasınız” diye seslendi.

Dün düzenlenen cenaze töreniyle kardeşini gömen Floyd, duygularından bahsederek ona nasıl veda edemediklerini anlattı. 

Temsilciler Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “Sizden bunu durdurmanız için bugün buradayım. Acıyı durdurun. George yardım istedi ama görmezden geldiler. Lütfen şimdi size yaptığım bu çağrıya, ailemizin çağrılarına ve tüm dünyada sokaklardaki çağrılara kulak verin” dedi.

Demokratların ve Cumhuriyetçilerin Donald Trump'ın imzalamak isteyebileceği mevzuatı geçmek için aralarındaki  anlaşmazlıkların üstesinden gelip gelemeyecekleri net değil.

Olaydan sonra görevden alınan polis memuru Derek Chauven, ikinci ve üçüncü derece cinayet ve adam öldürmeyle suçlandı. George Floyd’un ve Chauvin’in aynı gece kulübünde iki güvenlik görevlisi olarak çalıştığı ortaya çıktı.

Floyd, Chuvin'in kardeşini tanıdığını ve ondan hoşlanmadığını, bu yüzden onu öldürdüğünü söyledi. Ayrıca bunun arkasında yatan sebeplerden birinin de ırkçılık olduğunu belirtti.

Sözlerinin devamında, "Böyle bir şey yapabilmek için, önceden tasarlamak ve bunu yapmaya istekli olmak gerekir" dedi.

Oturumda yer alan temsilciler ve tanıklar, Amerika sokaklarında öfkeye yol açan ve yeni reform çağrıları yapan, Afro-Amerikalı erkek ve kadınların polis tarafından öldürülmesinin yeni bir örneği olan Floyd'un ölümünden duydukları üzüntülerini dile getirdi.

Siyasi bölünme
Oturumda ayrıca, Kongre’de ve ülkede, polis uygulamalarında geniş kapsamlı değişiklikler yapmak isteyenler ile kanunların uygulanmasını savunan kişiler arasındaki bölünmelere dikkat çekildi. Cumhuriyetçi bir milletvekili değişiklik yapılmasını istemeyenler hakkında "birkaç çürük elma" ifadesini kullandı.

Komite’nin Cumhuriyetçi Temsilcisi Jim Gordon, Amerikalıların, gerçek tartışmaların ve Afro Amerikalılara karşı yapılan polis muamelesi için gerçek çözümlere ulaşma zamanının geldiğini anladıklarını söyledi. Ayrıca Trump’a, protestolara askeri bir karşılık vermek yerine yasa ve düzen ile karşılık verme çağrısında bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)