BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAfyon’da Adapazarı Şeker krizi----

Afyon’da Adapazarı Şeker krizi

Afyon’da Adapazarı Şeker krizi
23 Kasım 2015 - 13:37 www.finansgundem.com

Yıldız Holding şeker fabrikasını Afyon Emirdağ’a taşıyacaktı ancak arsa fiyatları 5’e katlandı…

Türkiye’nin 5. Şeker fabrikası Adapazarı Şeker, bilindiği gibi 2013 yılında 182 milyon TL karşılığında Yıldız Holding tarafından satın alınmıştı. Hemen ardından holding,  şehrin merkezi sayılabilecek bir noktada 460 dekar alan üzerinde kurulu fabrikayı Afyon Emirdağ’a taşımak için Şeker Kurumu'ndan izin almıştı.
Son gelen bilgilere göre Adapazarı Şeker'in taşınma işleri oldukça yavaş gidiyormuş. Emirdağ'da arazi işi bir türlü çözülememiş. Ülker'in fabrika arazisi aradığı ortaya çıkınca Emirdağ'da sanayi arsası fiyatları katlanmış. Para’nın haberine göre Yıldız Holding'in patronu Murat Ülker'in düşündüğü bölgede arazi fiyatları 5 kata kadar yükselince arsa alımı bir türlü gerçekleşememiş. Adapazarı Şeker'in yöneticileri şimdilerde yeni bir çözüm arayışına girmiş. Arsa olayı çözülemez ise yatırım Afyon'un başka bir bölgesine kaydırılacakmış.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)