BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAfrika’da ölümler bir haftada yüzde 43 arttı----

Afrika’da ölümler bir haftada yüzde 43 arttı

Afrika’da ölümler bir haftada yüzde 43 arttı
15 Temmuz 2021 - 15:57 www.finansgundem.com

Korona virüsü salgını Afrika kıtasında büyük yaralar açmaya devam ediyor. Vaka sayılarının 8 haftadır üst üste arttığı kıtada, ölümler geçtiğimiz haftaya kıyasla yüzde 43 yükseldi. Afrika, vakalar arasındaki ölüm oranında da global ölçeğin üstünde.

Korona virüsü salgını dünya genelinde etkisini sürdürürken, ortaya çıkan yeni mutasyonlar geliştirilen aşıların etkinliğini de sorgulatıyor.

Aşılamada ilerleyen ülkeler kısıtlamalar kaldırılsa da Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünyanın pek çok bölgesinde vakaların ve ölüm oranlarının artış gösterdiği konusunda uyarıyor.

DSÖ’den yapılan son açıklamada Afrika’daki endişe verici durum gözler önüne serildi. Kıta ülkelerinde geçtiğimiz haftaya oranla ölümler yüzde 43 arttı. Hastane kapasitelerinin doluluğu ve oksijen yetersizliği de başı çeken sorunlardan.

DÜNYA ORTALAMASININ ÜSTÜNDE

DSÖ Afrika Bölge Direktörü Matshidiso Moeti, vakalar arasındaki ölüm oranının dünya genelinde yüzde 2.2, Afrika’da ise yüzde 2.6 olduğunu aktardı. Moeti, “Ölümler son beş haftada hızlı bir şekilde tırmandı. Bu hastanelerde kırılma noktasına ulaştığımız en açık uyarısı” dedi.

Afrika kıtasında vakalardaki artış sekiz haftadır üst üste devam ediyor. 13 Temmuz itibarıyla toplam vaka sayısı 6 milyona ulaştı.

DSÖ uyardı! Ortadoğu’da yaşanan vaka artışının feci sonuçları olabilir

 

İtalya'da 10 Haziran'dan beri günlük vaka ilk kez 2 binin üzerinde

 

Farklı varyantlardan 76 yeni vaka tespit edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)