BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAfrika'da kuraklık 15 milyon kişiyi etkiliyor----

Afrika'da kuraklık 15 milyon kişiyi etkiliyor

Afrika'da kuraklık 15 milyon kişiyi etkiliyor
09 Nisan 2022 - 11:54 www.finansgundem.com

Afrika Boynuzu'nda (Afrika'nın kuzeydoğusunda bir yarımada) uzun süredir devam eden kuraklık nedeniyle 15 milyon kişinin insani krizle karşı karşıya olduğu duyuruldu.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Afrika ülkelerindeki kuraklıkla ilgili yayımladığı açıklamada, bölgedeki insani krize dikkati çekti.

Afrika Boynuzu ülkelerindeki kuraklık nedeniyle 15 milyon kişinin insani krizle karşı karşıya olduğu belirtilen açıklamada, bu durumdan en çok etkilenen ülkelerin Kenya, Somali ve Etiyopya olduğu kaydedildi.

Gıda krizine neden olan faktörler arasında yetersiz yağışlara bağlı kuraklığın yanında çatışmalar, çöl çekirgelerinin tarım arazilerine zarar vermesi ve Kovid-19'un ekonomiye olumsuz etkileri sıralandı.

Afrika kıtasının doğusunda 1980'lerden bu yana görülen en şiddetli kuraklık dalgası yaklaşık 13 milyon kişiyi açlığa mahkum ederken, Kenya, Somali ve Etiyopya'da milyonlarca kişi su ve otlak bulmak için evini terk etmek zorunda kalıyor.

Pandemi etkisi: İstanbul'da hava kirliliği azaldı

 

DSÖ: Afrika'da Kovid-19 vakaları tespit edilenden çok fazla

 

'Batı Afrika son 10 yılın en ciddi gıda kriziyle karşı karşıya'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)