BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAfrika Birliği toplantısında terör konuşuldu----

Afrika Birliği toplantısında terör konuşuldu

Afrika Birliği toplantısında terör konuşuldu
28 Mayıs 2022 - 16:37 www.finansgundem.com

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed, alınan tüm önlemlere ve çabalara rağmen terörün kıtada yayılmayı sürdürdüğünü ifade etti.

Muhammed, Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'da yapılan Olağanüstü Terörizm ve Anayasaya Aykırı Hükümet Değişimleri Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Sahel bölgesi, Somali, Mozambik, Gine Körfezi, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Libya ve Mali gibi ülkelerdeki terör faaliyetlerine karşılık verildiğini ancak terörün yakın geçmişte diğer bölgelere de yayılmayı sürdürdüğünü belirtti.

Uluslararası kamuoyunun terörle mücadelede Afrika'ya yeterince desteklemediğine dikkati çeken Muhammed, DEAŞ'ı Orta Doğu'dan atmak için verilen seferberliğin Afrika kıtasında görülmediğini vurguladı.

Kıtada son yıllarda görülen darbelerin kabul edilemez olduğunu dile getiren Muhammed, demokratik kurumların korunmasının sosyal ve ekonomik istikrar için gereklilik olduğunu ifade etti.

BM'de reform çağrısı

Angola Devlet Başkanı Manuel Gonçalves Lourenço, terörün görüldüğü ülkelerin aynı zamanda yoksulluğa da itildiğine işaret ederek, "Terör olayları sosyal ve demokratik kalkınmanın da önüne geçiyor" dedi.

Darbelerin siyasal kazanımların kaybedilmesine yol açtığını belirten Lourenço, İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan dünya düzeninin değişmesi ve artık Birleşmiş Milletlerin reform edilmesi çağrısı yaptı.

Afrika ülkelerinin liderleri dün başka bir zirvede bir araya gelerek, kıtadaki mevcut insani krizlere, salgın ve doğal afetlere yönelik atılacak adımlar tartışmıştı.

18 terörist etkisiz hale getirildi

 

Bakan Kirişci, Afrika ile ticaret hedeflerini açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)