BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAfganistan’da kız öğrenciler ilkokula gidebilecek----

Afganistan’da kız öğrenciler ilkokula gidebilecek

Afganistan’da kız öğrenciler ilkokula gidebilecek
19 Eylül 2021 - 14:01 www.finansgundem.com

Afganistan’da ilkokul seviyesindeki kız öğrenciler Cumartesi günü sınıflarına döndüler. Ancak ortaokul seviyesinde eğitim-öğretime devam edilip edilmeyeceğiyle dair henüz net bir bilgi bulunmamakta. Endişeli bekleyiş devam ediyor.

Şarku’l Avsat’ın Reuters haber ajansından aktardığına göre, Başkent Kabil’de bulunan çoğu okul, Taliban'ın bir aydan daha uzun bir süre önce ülkenin kontrolünü ele geçirmesinin ardından eğitime ara verildi.

1996-2001 yılları arasında Afganistan’ı yöneten ve o dönemde kız çocuklarının eğitim almasını yasaklayan Taliban yetkilileri, aynı şeylerin yaşanmayacağını, katı politikalara dönülmeyeceği vaadinde bulunmuştu.

Yetkililer şimdi kız çocuklarının karma olmayan sınıflarda eğitim alacaklarına söz veriyor.

Taliban’ın ülkenin kontrolünü ele geçirmesinden önce Kabil’de özel bir okulda karma sınıflarda eğitim veren Nazife öğretmen, okulları yeniden açmak için değişiklikler yaptıklarını söyledi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamasında Nazife, "Kızlar sabah, erkekler öğleden sonra eğitim görüyor. Erkek öğretmenler erkeklere, kadın öğretmenler kızlara ders veriyor" dedi.

Ancak hem ilkokul hem de ortaokul düzeyinde eğitim veren okullarda diğer kız çocukları için belirsizlik devam ediyor.

Afganistan İslam Emirliği Eğitim Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, erkek ortaokullarının yakında açılacağını duyururken kızlarla ilgili bir bilgi vermedi.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid, yerel haber ajansı Bachter’e verdiği demeçte, kız ortaokullarının yeniden açılması için çalışmaların devam ettiğini ancak bir tarih belirlenmediğini ifade etti.

BMGK UNAMA'nın Afganistan'daki görev süresini uzattı

 

Putin, ABD ve NATO'nun Afganistan'dan çekilmesi kaçış!

 

Pakistan Taliban diyaloğu başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)