BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAfganistan'da devlet üniversiteleri açılıyor----

Afganistan'da devlet üniversiteleri açılıyor

Afganistan'da devlet üniversiteleri açılıyor
13 Ocak 2022 - 10:45 www.finansgundem.com

Taliban geçici hükümetinin Yükseköğrenim Bakan Vekili Şeyh Abdulbaki Hakkani, devlet üniversitelerinin yakın zamanda açılacağını söyledi.


Hakkani, şu ana kadar devlet üniversitelerinin kapalı tutulmasının nedeninin ekonomik sorunlar olduğunu belirtti. Ekonomik sorunların yakında çözüleceğini ifade eden Hakkani, böylece devlet üniversitelerindeki eğitim ve öğretimin yeniden başlayacağını kaydetti.

Hakkani, ülke genelinde 40 devlet ve 150 özel üniversitenin bulunduğunu; halihazırda özel üniversitelerde eğitimin sürdüğünü söyledi. Afganistan'da uluslararası standartlarda bir devlet üniversitesinin inşa edilmesi konusunda da çalışma yapıldığını aktaran Hakkani, "Ülkedeki tüm eğitim kurumları, şeriat ve İslami kurallara uymalıdır" dedi.

Afganistan'daki üniversiteler, Kovid-19 nedeniyle Taliban'ın ülkeyi ele geçirmesinden önce eğitime ara vermişti. Taliban'ın Afganistan'ın kontrolünü ele geçirmesinin ardından Eylül 2021'de özel üniversiteler faaliyetlerine başlarken, devlet üniversiteleri kapalı kalmıştı.

UNICEF: Afganistan dünyada en fazla çocuk ölümünün yaşandığı ülke

 

BM'den Afganistan için rekor miktarda insani yardım kampanyası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)