BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Afganistan Maliye Bakanı ülkeyi terk etti----

Afganistan Maliye Bakanı ülkeyi terk etti

 Afganistan Maliye Bakanı ülkeyi terk etti
11 Ağustos 2021 - 10:59 www.finansgundem.com

Afganistan'ın Maliye Bakan Vekili Khalid Payenda, Taliban'ın gelir yönetim noktalarını ele geçirmesinin ardından istifa etti ve ülkeyi terk etti.

Maliye Bakanlığı sözcüsü Mohammad Rafi Tabe, "Payenda, Afganistan gümrük vergilerinin devralınmasından sonra azalan gelirlerle boğuştuğu için ülkeyi terk etti" dedi. Rafi Tabe bugün yaptığı açıklamada, güvenlik durumunun kötüye gitmesi ve Payenda'nın eşinin hasta olmasının, istifaların başlıca nedenlerinden olduğunu açıkladı. Payenda'nın nereye gittiği ise belli değil.

Eski bakan salı günü görevi bıraktığını söylemek için tweet attı, ancak bunun için hiçbir sebep vermemişti. Gümrük ve Gelirler Bakan Yardımcısı Alem Shah Ibrahimi, yeni bir atama gelene kadar görev yapacak. ABD ve NATO birliklerinin 31 Ağustos'a kadar tamamen çekilmesiyle, Taliban son günlerde birçok eyalet başkentini ele geçirdi. Militanlar ayrıca, Başkan Eşref Ghani'nin hükümetinin yalnızca geçen ay ithalat vergilerinde 30 milyon dolar kaybetmesine neden olan birkaç önemli gümrük noktasını ele geçirdi. Vergiler, Afganistan'ın bu yıl toplam iç gelirlerinin yaklaşık yarısını oluşturuyor.

Afganistan'daki şiddetin seviyesi ABD-Taliban anlaşmasıyla tutarsız

Rusya: Afganistan'ın Özbekistan ve Tacikistan sınırı Taliban kontrolünde

Biden'dan Afganistan kararına ilişkin dikkat çeken açıklama

ABD’nin Afganistan’dan çekilmesi ne anlama geliyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)