BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAfetlerin küresel sigortacılara faturası 40 milyar dolar----

Afetlerin küresel sigortacılara faturası 40 milyar dolar

Afetlerin küresel sigortacılara faturası 40 milyar dolar
13 Ağustos 2021 - 11:13 www.finansgundem.com

Sigortacılık sektörü yaşanan ekstrem hava olayları nedeniyle, doğal afet tazminatı taleplerinde son on yılın en kötü yılını yaşıyor. Olaylar nedeniyle şirketlerin yaşadığı kayıplar 40 milyar dolara ulaştı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yangınlar, ABD’de ve Avrupa’da yaşanan kış fırtınaları ve hortumlar 2021’in ilk yarısında küresel sigorta şirketlerine yaklaşık 40 milyar dolara mal oldu. Sigorta şirketleri son on yılda doğal afet nedeniyle yapılan tazminat başvurularında, yıla en kötü başlangıcı yaptı. Reasürans grubu Swiss Re, felaketlerin yaşandığı yerlerde iklim değişikliği ve hızlı kentleşme nedeniyle ortaya çıkan ekstrem hava olaylarının, “doğal afet nedeniyle yaşanan kayıplardan çok daha yüksek kayıplara” neden olduğunu söyledi.

2011 yılında Japonya ve Yeni Zelanda’yı vuran depremden bu yana en yüksek ilk çeyrek kayıpları kaydedildi. Kuzey Amerika’nın kış fırtınası Uri sigorta şirketleri için yaklaşık 15 milyar dolarlık kayba neden oldu ve bu hava olayının yarattığı en büyük kayıp olarak kayda geçti. Swiss Re yılın ikinci yarısında yapılacak tazminat başvuruları için herhangi bir tahminde bulunmamış olsa da, rekor kayıplar için “koşulların uygun” olduğu söylendi.

Grubun Doğal Afet Başkanı Martin Bertoff, temmuz ayında Çin ve Avrupa’da görülen büyük sel olaylarına işaret ederek hortum sezonunun henüz açılmadığını belirtti. Yalnızca Almanya’da sigorta şirketleri geçtiğimiz ay yaşanan sel felaketi nedeniyle 4,5 milyar euro ila 5,5 milyar euroluk tazminat başvurularının gelmesini bekliyor. Financial Times’ın haberine göre çarşamba günü Aon’dan yapılan açıklamada bunun “tüm zamanların en yüksek maliyetli hava olayı olma ihtimalinin yüksek” olduğunu söyledi.

Aynı zamanda Avrupa’nın son 40 yılda en yüksek maliyetli doğal afeti olma ihtimali de bulunuyor ve 1980 yılında İtalya’daki Irpinia depreminin hemen ardından geliyor. Bertogg aynı zamanda depremlerin ya da fırtınaların yarattığı finansal etkiyi yaratmayan felaketlerin ya da “ikincil tehlikelerin” tehdidinin de yükseldiğini söyledi. Bunlardan kaynaklanan kayıpların da 1 milyar dolara yaklaştığını belirtti.

Artan maliyetler ekstrem hava olaylarının, nüfus büyümesi ve yapılaşmayla birleştiğinde sigortacılık sektörünün giderek artan bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre doğal ve insanların neden olduğu afetlerden kaynaklanan küresel ekonomik kayıplar 2021’in ilk yarısında 77 milyar oldu ve 10 yıllık ortalamanın altında gerçekleşti.

Swiss Re’ye göre neredeyse 4,500 kişi hayatını yitirdi ya da kayboldu. Finansal zarara yönelik tahminler de Birleşmiş Milletler’in iklim değişikliğine yönelik raporunun ardından geldi. Raporda insan aktivitesinin sonucu olan iklim değişikliğinin “şüphe götürmez” kanıtlarından bahsedildi. Sigorta şirketleri, karbon salınımının yoğun olduğu aktivitelerden desteğini çekme konusunda yatırımcıların ve aktivistlerin baskısı altında.

Bu baskılar ise 2050 yılı için konulan sera gazı emisyonlarını sıfıra indirme hedefleriyle paralellik taşıyor. Temmuz ayında Avrupa’nın aralarında Axa, Aviva ve Generali’nin de bulunduğu sekiz sigortacılık grubu Net Sıfır Sigortacılık Birliği ismiyle bir girişim başlattı ve sigorta ile reasürans portföylerini 2050 hedeflerine ulaştırma sözü verdi.

Generali’nin CEO’su Philippe Donnet geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, “doğal afetlerin sıklığı ve boyutu giderek artarken, oldukça acil bir durumla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor” dedi. Bertogg sigortacılık sektörünün önümüzdeki 20 yılda artan doğal afetlerden kaynaklanacak maliyet artışını karşılayacak kapasiteye sahip olması gerektiğini söyledi. Ancak sigorta satın almanın ekonomik olmaktan çıkacağı durumların da artış göstereceğini belirtti.

Temmuz'da konut satışlarında yarı yarıya düşüş!

 

Fransa'da işsizlik oranı hafif geriledi

 

Batı Karadeniz'de sel: Can kaybı 27'ye yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)