BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAfD partisi, göçmenleri hedef aldı----

AfD partisi, göçmenleri hedef aldı

AfD partisi, göçmenleri hedef aldı
12 Nisan 2021 - 15:24 www.finansgundem.com

Almanya’da aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi, mülteci ailelerinin istisnai durumlarda kabulü kararının tamamen yasaklanması çağrısı yaptı.

Dresden'deki AfD kongresinde yayımlanan seçim manifestosunda, Kovid-19 kısıtlamalarının sona ermesi, göç konusunda daha sert bir politika izlenmesi ve AB’den çıkış için kampanya yapılması yer aldı.

26 Eylül'deki Almanya seçimleri öncesinde stratejisini belirleyen parti, İslam ve göçmen karşıtı politikası ile biliniyor.

Aile birleşimine sadece istisnai durumlarda izin verilmesini kabul eden önceki ifadeleri revize eden parti üyeleri, mültecilerin ailelerinin kabulünün tamamen yasaklanmasını istedi.

AfD ayrıca, Almanya’nın Avrupa Birliği'nden ayrılmasına yönelik çağrı yapılması ve korona virüs önlemlerine son verilmesi önerisini de onayladı.

Partinin Eş Başkanı Joerg Meuthen, yasakları ve "kısıtlama çılgınlığını" bitireceklerine dair söz verdi.

Desteğin bir kısmını kaybetti

Parti, 2017’deki seçimlerde oyların neredeyse yüzde 13’ünü alarak ve ilk kez en büyük muhalefet partisi olarak parlamentoya girerek sansasyon yaratmıştı.

Ancak neo-Nazi gruplarıyla bağlantısı olduğu suçlamaları ve Kovid-19 pandemisinin hafiflemesiyle desteğini büyük ölçüde kaybetti.

Son anketlerde partinin yüzde 10 ila 12 arasında oya sahip olduğu belirtiliyor.

Almanya’da tedbirler uzatılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)