BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAdres kodu öğrenme sayfası açıldı----

Adres kodu öğrenme sayfası açıldı

Adres kodu öğrenme sayfası açıldı
14 Aralık 2020 - 10:38 www.finansgundem.com

Adres Kodu Sorgulama Sayfası Açıldı: İşte DASK Adres Kodu Öğrenme Sayfası

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Levent Yazıcı, geçtiğimiz gün Türkiye Büyük Millet Meclisi Deprem Araştırma Komisyonu'nda yaptığı açıklamada yeni adrese daireleri aktardı. Vatandasların bazı adres vermek zorunda kaldığı, bu durum da tartışmanın getirdiği, vatandaşların kargolarda açık adresini rahat veremediğini, tedirgin olduğunu ifade eden Yazıcı, "Vatandaşlar TC kimlik numarası ve açık adresi tedirgin oluyor. Bu projeyle 20-66-80-308 diyecek, dokuz rakam bu kadar, ' adres kodu ' başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok "dedi.

Kodlu adres sistemi ekranı açıldı

Yazıcı açıklamasının devamında, "Diyelim ki biri size kargo yollayacak. 'Adresin nedir?', 'Ya, bizim sokağı değiştirdiler geçen gün ama' Hiç sorun yok efendim, '206680308' dediğiniz anda, karşı taraf o PTT 'ye gidecekse veya bir yereçekse veya e-ticaret doğacak bir şey alacaksanız adres kodunuz orada ... PTT bitirdi. Çocuğunuzu okuyacağınız artık adres kodunuzu vereceksiniz Hepsinin altyapısı bitti, tüm dairelerimizin adres kodu var. " dedi.

ADRES KODU NEDİR?

DASK kaynak konu ile ilgili, "Adres kodu ülke ve tüm konutlara ait 10 özel bir numaradır. 1 Mart 2013'den itibaren zorunlu deprem sigortası poliçesi ve daha fazla işlemde kullanılmaya başlanıyor Zorunlu depremde kullanıma başlanıyor. Daha fazla bilgi için adresinize ulaşmamızı sağlamak! " denildi.

ADRES KODU ÖĞRENME SAYFASI AÇILDI

Kodlu adres sistemi açıklamasının ardından DASK bir duyuru yayımladı ve DASK sistemi üzerinden kodlu adrese bakılabileceğine yer verildi.

https://adreskodu.dask.gov.tr/

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada ADRES KODU ÖĞREN kısmına tıklayın.

Daha sonra 5 adımı takip edereke adres bilgilerinizi girin ve adresinizi girin.

Türkiye genelinde DASK'lılık oranı yüzde 56'ya ulaştı

 

Her adresin 9 haneli numarası olacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)