BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAdnan Bali'den gençlere iş hayatına dair tavsiyeler----

Adnan Bali'den gençlere iş hayatına dair tavsiyeler

Adnan Bali'den gençlere iş hayatına dair tavsiyeler
05 Aralık 2019 - 10:30 www.finansgundem.com

İstanbul Okan Üniversitesi’nin Türkiye’de ilk kez başlattığı Girişimcilik Dersi’ne 4 Aralık 2019 Çarşamba günü Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali konuk oldu.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, gençlere eğitim ve iş hayatından anılar anlatarak tavsiyelerde bulundu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) okuduğu dönemde beş sömestr şeref listesine  girdiğini anlatan Bali bunun nedenini “Atılmaktan korktuğum için şeref  listesine girdim. Dozunda kaygı başarıyı getirir” sözleriyle açıkladı. Bali kendisini başarıya giden yolda, mahcubiyet kaygısı ve  sıradanlığa razı olmamasının motive ettiğini ifade etti.

KAFANIZI MAZERETE DEĞİL, MAHARETE YORUN

Bali şimdiki gençlerin zekalarını gereğinden fazla önemsediğini  ama antrenman yapmadıklarını, hayatın zekilerden çok disiplinlileri,  sebat edenleri, süreklilik gösterenleri ödüllendirdiğini söyledi. Bali gençler konusunda bir tespitte daha bulundu. “Bu jenerasyon  fark yaratmadan, fark görmek istiyor.” Bali mazeret yaratanları da “Türk toplumu kadar mazeret yaratan  toplum yoktur. Kafanızı mazerete değil, maharete yorun” sözleriyle  eleştirdi.

SOSYAL MEDYA CANCİĞER OLACAK İNSANLARI, SEÇİLMİŞ KONULAR ÜZERİNDEN KIŞKIRTIYOR

Sosyal medyanın normalde canciğer olacak insanları, seçilmiş  konular üzerinden kışkırttığını ve düşman haline getirdiğini söyledi.  “Aşırı politize, sloganvari bir dünyanın esiri olmayın. Kendi kişisel  gelişiminizi tamamlamadan dünyayı kurtarmaya çalışmayın. Sonra siz de  kurtarılacaklar arasına girersiniz” dedi.

ULVİ TARAFI OLAN, MANEVİ HAZ VEREN BİR GÖREVDEYİM

Bali Türkiye İş Bankası’nda çalışmaktan duyduğu gururu şu sözlerle  aktardı: “Krediler, mevduat, şube sayısı… Hangi kıstası koyarsan koy Türkiye’nin en büyük özel bankası. Türkiye’de profesyonel anlamda  yöneticilik yapacaksanız Türkiye İş Bankası kadar onurlu bir yer yok. Ulvi tarafı olan, manevi haz veren bir görevdeyim.” Bali konuşmasının sonunda başarının formülünü  niyet+kararlılık+çalışkanlık+disiplin olarak açıkladı. Bali huzur ve  mutluluğun formülünü de verdi: “Uyum+sabır+hoşgörü+tevazu”.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)