BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAdnan Bali'den Avea açıklaması----

Adnan Bali'den Avea açıklaması

Adnan Bali'den Avea açıklaması
06 Mayıs 2015 - 06:56 www.finansgundem.com

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali Avea hisselerini Türk Telekom’a satışıyla ilgili açıklamalarda bulundu

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali Avea hisselerini Türk Telekom’a satışıyla ilgili, "Biz kalıcı bir oyuncu olarak değil bankacılık sistemi ile ilişkisini kuracak bir yatırım olarak yapmıştık. Başından itibaren de çıkış stratejileri vardı" diye konuştu.

Geçen günlerde İş Bankası, Şişecam, Trakya Yatırım Holding, Anadolu Hayat Emeklilik, Efes Holding ve Anadolu Sigorta, sahibi oldukları Avea hisselerini Türk Telekom’a sattıklarını açıklamıştı.

Türk Telekom, 875 milyon lira üzerinden, toplam ödemenin yüzde 6.3’ünü Ocak 2017’ye kadar iki eşit taksitle, kalan yüzde 93.7’lik kısmını ise 2017’de başlayıp 2020 yılında bitecek şekilde, yılda bir kez olmak üzere dört eşit taksitte gerçekleştirilecek.

Satış anlaşmasında ödemelerin TL cinsinden yapılması dikkat çekerken, Bali, finansal odağı olan bir kurum olarak piyasa koşulları içinde doğru bir çıkış ve stratejilerine uygun bir çıkış işlemi olduğunu belirtiyor.

İş Bankası’nın Avea’ya ortak olduğu ilk günden beri bir çıkış stratejisini de dizayn ederek hareket ettiğini anlatan Bali şunları söylüyor:

“Karşılıklı mutabakata varırken koşullara göre her gün tavır değiştirmeniz söz konusu olamaz. ‘Bugün kur şuraya geldi, dur bir dakika ben başka bir şey daha düşündüm’ diye bir anlayış olamaz. Piyasa koşulları içinde biz finansal odağı olan bir kurum olarak doğru bir çıkış olduğunu bizim stratejilerimizle uygun olduğunu düşünüyoruz. Biz kalıcı bir oyuncu olarak değil bankacılık sistemi ile ilişkisini kuracak bir yatırım olarak yapmıştık. Başından itibaren de çıkış stratejileri vardı. Müzakere ettik uygun bulundu ve yaptık”.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)