BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAdnan Bali'den 2015 uyarısı----

Adnan Bali'den 2015 uyarısı

Adnan Bali'den 2015 uyarısı
26 Ağustos 2014 - 06:50 www.finansgundem.com

İş Bankası Genel Müdürü Bali, 2015 yılının çok yakın dönemdekiler kadar olmasa bile dikkate alınması gereken belirsizliklerin bulunduğunu söyledi

Dünya ekonomisindeki gelişmelere hakkında değerlendirmelerde bulunan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, 2015 yılının belirsizliklere aday olduğunu ifade etti. Jeopolitik risklerin de ciddi oranda arttığının altını çizen Bali, “Bir de genel seçim  var önümüzde. 2015 çok yakın dönem içerisindekiler kadar olmasa bile yine dikkate almamız gereken belirsizlik parametrelerinin bulunduğu bir dönem olacak” dedi. 

KRİZ TECRÜBEMİZ VAR

İş Bankası’nın 90. kuruluş yıl dönümü kapsamında değerlendirmelerde bulunan Bali, şöyle konuştu: “Ülkenin çok ciddi bir kriz tecrübesi var ve geçmişte bu tür dönemleri bugünle kıyaslanmayacak makroekonomik kırılgan- lıklarla ve zayıf finansal sistemle birlikte yaşıyorduk, şimdi bütçe ve borç istatistikleri başta olmak üzere daha sağlam makroekonomik temeller ve otoritesiyle, denetimiyle, yönetimiyle daha sağlam bir bankacılık sektörüne sahibiz.” Bali, mevcut kazanımların riske edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, bunun da en başında ülke kredi notunun geldiğini ifade etti. Bali, şunları kaydetti: “Neden ülkemiz 20 küsur yılın ardından yatırım yapılabilir ülke notunu tekrar alabildi? 1994’te, memur maaşlarının ödenip ödenemeyeceğinin tartışıldığı bir Türkiye’de iken kaybettik bu notu. Üzerinden 1 yıl bile geçmeden ‘şimdi acaba notumuz düşer mi?’ sorusunu konuşur olduk. Herkesin milli görevi var. Daha önce ‘bu bizim çeyizimizdir’ dedim. Sandıklarda saklanmak zorundadır notumuz. Bu ülkenin yarattığı değerlerin daha fazlasının dışarı kaymasını istemiyorsak, daha fazlası içeride kalsın istiyorsak, kaynak maliyeti ve faiz de yükselmesin istiyorsak, kredi notumuzu korumamız lazım. ”

İş Bankası maraton koşucusudur

Yurtdışı çalışmaları hakkında bilgi veren Adnan Bali, “Yurtdışı stratejimiz uzun vadelidir. Bir ülkede ‘herhangi bir şey oldu, yeni bir değişiklik oldu politikalarımı yeniden, temelden gözden geçireyim’ diyorsanız hangi amaçla gittiğiniz net değil demektir. İş Bankası maraton koşucusudur, uzun dönem oyuncusudur” diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)