BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAdliyelerde maske takmak zorunlu olacak ----

Adliyelerde maske takmak zorunlu olacak

Adliyelerde maske takmak zorunlu olacak
29 Mayıs 2020 - 12:56 www.finansgundem.com

16 Haziran’da ilk derece mahkemelerde duruşmaların başlayacak olması nedeniyle yeni tedbirler belirlendi. Normalleşme döneminde adliyelere maskesi olmayanlar alınmayacak. İşlemi olduğunu ispat edemeyenlerin adliyeye girişine izin verilmeyecek.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Adalet Bakanlığı, adli ve idari yargı ilk derece mahkemelerinde duruşma ve keşiflerin 16 Haziran'da başlayacak olması nedeniyle adliyelerde yeni çalışma koşullarını belirlendi.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun görüş ve önerileri doğrultusunda hazırlanan Adalet Hizmetlerinde Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Yeni Çalışma Esasları Kılavuzu tüm mahkemelere, başsavcılıklar ile icra müdürlüklerine iletildi.

Toplam 70 maddeyi içeren kılavuzda, 33 madde genel tedbirleri, 12 madde mahkeme tedbirlerini, 8 madde Cumhuriyet Başsavcılıkları tedbirlerini, 11 madde icra daireleri tedbirlerini 6 madde de Denetim, Eğitim ve Koordinasyon Faaliyetlerini içeren 5 bölümden oluşuyor.

Kılavuzda yer alan çalışma esaslarına göre, yeni dönemde adliyelerde alınacak tedbirler özetle şöyle:

10 METREKAREYE BİR KİŞİ

Adliyelere maskesi olmayan hiç kimse alınmayacak.

Herhangi bir iş ve işlemi olduğunu ispat edemeyenlerin adliyeye girişine izin verilmeyecek.

Giriş kapılarında ateş ölçümü yapılarak, ateşi 38 dereceyi geçenler içeri alınmayıp sağlık kurumuna yönlendirilecek.

Adliyedeki insan sirkülasyonunu kontrol altında tutmak için aynı anda 10 metrekareye bir kişi bulunacak şekilde giriş izni verilecek.

Güvenlik personeli ve ön büro çalışanları, tıbbi maske ve koruyucu gözlük kullanacak.

Ön bürolar mümkün olduğu ölçüde dış mekanlarda konumlandırılacak.

Mahkeme ve Cumhuriyet savcılığı kalemleri, ön bürolar ve icra daireleri cam veya şeffaf bölmelerle kapatılacak, temizlikleri her gün yapılacak ve yeterli sayıda antiseptik bulundurulacak.

Duruşma salonları, kalem odaları ile icra dairelerinde çalışma düzeni 4 metrekareye bir personel düşecek şekilde planlanacak.

DURUŞMA DÜZENLEMESİ YAPILACAK

Hakimler, savcılar, avukatlar ve tüm personel maske kullanacak.

Duruşmaların haftanın her gününe ve gün içine yayılmasını sağlayacak düzenlemeler yapılacak.

Cumhuriyet savcılıklarına müracaatta sanık, tanık, müşteki gibi kişilerin sıra beklememesi için aralarında yeterli zaman aralığı bulundurulması sağlanacak.

Duruşma, Cumhuriyet savcılıklarına müracaat, icra takibi gibi işlerde sosyal mesafe kuralları uygulanacak, en az bir metre aralıklarla zemin işaretlemesi yapılacak.

Ortak alanlarda bulunan koltuklar seyreltilecek.

Adliye içinde ve otopsi, olay yeri inceleme, keşif ve icra gibi dışarıdaki iş ve işlemlerde hakim, Cumhuriyet savcıları ve tüm personel için önlük, maske, koruyucu gözlük ve eldiven gibi malzemeler hazır bulundurulacak.

DURUŞMA SALONLARINDA DIŞ ORTAM HAVALANDIRMASI YAPILACAK

Adliyelerde merkezi havalandırma sistemleri kullanılmayacak, duruşma salonlarında dış ortam havalandırması yapılacak.

Mahkeme ve icra işlemlerinde harç masrafı ve diğer ödemeler mümkün olduğunca EFT, havale gibi yöntemler ile yaptırılacak.

UYAP ve SEGBİS kullanımı yaygınlaştırılacak.

Yemekhaneler 1 Eylül 2020’de açılacağı için bu tarihe kadar personelin yemekleri kumanya şeklinde dağıtılacak. Çay bardağı, kaşık, çatal, tabak gibi malzemeler tek kullanımlık olacak.

Her Başsavcılık, korona virüs tedbirlerinin sevk ve idaresi için sorumlular belirleyecek.

Kılavuzda yer alan tedbirlerin esnetilmesi ya da yeni tedbirlerin eklenmesi Sağlık Bakanlığı ve Bilimsel Danışma Kurulu’nun görüş ve tavsiyeleri doğrultusunda yapılacak. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)