BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAdıyaman'da 14 polis yaralandı----

Adıyaman'da 14 polis yaralandı

Adıyaman'da 14 polis yaralandı
08 Ekim 2014 - 03:32 www.finansgundem.com

Adıyaman'da IŞİD'i protesto bahanesiyle olay çıkaran gruplar Valilik konağına molotof kokteyli attı, caddeleri ateşe verdi, 14 polis yaralandı

Şanlıurfa ve Adıyaman’da IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için toplanarak çöp konteynırlarını devirip ateş yakan, araç ve işyerlerine de zarar veren gruplar, dağılmaları yönünde uyarılarda bulunan güvenlik güçlerine taş, molotof kokteylli ve havai fişeklerle saldırdı. İşyerleri ve araçlara zarar veren gruplara biber gazı ve basınçlı suyla müdahale edildi. Adıyaman’da 14 polisin yaralandığı olaylarda, çok sayıda işyeri ve araçta hasar oluştu. Birecik’te göstericilerin ateşe verip uçuruma yuvarladığı aracın sivil polislere ait olduğu öne sürüldü.

Gaziantep’te IŞİD’in Suriye’deki Kürtlere yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla izinsiz gösteri yapmak isteyen 100 kişilik grup, akşam saatlerinde Beybahçe Mahallesi’nde toplandı. Polis, yüzlerini poşularla gizleyen çoğunluğu gençten oluşan grubu dağılmaları yönünde uyardı. Yapılan uyarılara rağmen dağılmayarak çöp konteynırlarını devirip ateşe veren gruptakiler, polise taş, molotof kokteyli ve havai fişek atmaya başladı. İşyerleri ve araçlara zarar veren gruba polis tarafından biber gazı ve basınçlı suyla müdahale edildi.

HASTANEYE GİDEN AİLENİN BULUNDUĞU OTOMOBİLE ZARAR VERİLDİ

Bu sırada yoldan geçen ve içerisinde hastaneye gittikleri öğrenilen bir ailenin bulunduğu otomobil de göstericilerin saldırısına uğradı. Camları kırılan otomobilin içersinde mahsur kalan aile, polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldıktan sonra hastaneye götürüldü. Göstericilerin attığı bir molotof kokteyli de akrep denilen zırhlı polis aracına isabet etti. Araçta çıkan yangın, TOMA’dan su sıkılarak söndürüldü. Müdahaleyle gruptakiler ara sokaklara dağılırken, kentteki gerginlik sürüyor.

ŞANLIURFA’DA ATILAN MOLOTOF EVDE YANGIN ÇIKARDI

Şanlıurfa’da, IŞİD’in Kobani’deki saldırılarını protesto etmek amacıyla korsan gösteri düzenleyen, polise; taş, molotof kokteyli, şişeler atan grup, biber gazlı ve basınçlı suyla müdahale edilerek dağıtıldı. Atatürk Bulvarı’nda akşam saatlerinde toplanan bir grup, yürüyüş yapmak istedi. Yürümelerine izin verilmeyen ve dağılmaları yönünde uyarılan gruptakiler, polislere taş ve şişeler atmaya başladı. Gruptakilerin attığı bir molotof kokteyli, bulvar üzerindeki bir evin balkonunda yangın çıkardı. Paniğe neden olan yangın, müdahale sonucu kısa sürede söndürülürken; polis, gruba basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından kalabalık ara sokaklara dağılırken, kentteki güvenlik önlemleri arttırıldı.

BİRECİK’TE POLİS ARACININ YAKILDIĞI İDDİASI

Şanlıurfa’nın Birecik, Ceylanpınar ve Viranşehir ilçelerinde de korsan gösteri düzenleyerek araç ve işyerlerine zarar veren gruplara basınçlı su ve biber gazıyla müdahale edildi. Birecik’te, Kurtuluş Mahallesi’nde toplanan kalabalık, Şanlıurfa karayolunda korsan gösteri düzenledi. Yolu trafiğe kapatan gruptakiler, araçlara da zarar verdi. Kalabalığın ateşe verip uçuruma yuvarladığı bir aracın sivil polislere ait olduğu öne sürüldü. Ulaşımın yaklaşık yarım saat sağlanamadığı karayolu, polisin gazlı ve sulu müdahalesinin ardından yeniden trafiğe açıldı.

CEYLANPINAR’DA BANKALARIN CAMLARI KIRILDI

Ceylanpınar İlçesi’nin Gazi ve Viranşehir Mahalleleri’nde toplanan kalabalık grup, çöp konteynırlarını ateşe verip bankaların camlarını kırdı. Parklardaki aydınlatma lambalarına da zarar vererek polise taş, havai fişek ve molotof kokteyli atan grup, biber gazlı ve basınçlı sulu müdahaleyle dağıtıldı. 

VİRANŞEHİR’DE MİLLETVEKİLİNİN MARKETİ ZARAR GÖRDÜ

Viranşehir İlçesi’nde, Ceylanpınar karayolunda toplanan göstericiler, işyerlerine taş atarak zarar verdi. Aralarında Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek’in sahibi olduğu marketin de bulunduğu ilçedeki birçok işyeri ve bankaların para çekme makineleri zarar gördü. Göstericiler, polisin gazlı ve basınçlı sulu müdahalesiyle ara sokaklara dağıldı.

AK PARTİ VE VALİNİN YAŞADIĞI KONAK ÖNÜNDE GERGİNLİK: 14 POLİS YARALI

Adıyaman’da da akşam saatlerinde Karapınar Caddesi’nde toplanan 400 kişilik grup, Ak Parti İl Başkanlığı’nın bulunduğu Gölbaşı Caddesi’ne yürüdü. Sloganlar eşliğinde yürüyen grup, Ak Parti İl Başkanlığı’nın binasına taşlarla saldırdı. Dağılmaları yönündeki uyarılara aldırış etmeyen ve polise taş atan kalabalığı TOMA’larla biber gazı ve basınçla su sıkıldı.

VALİNİN EVİNE MOLOTOF

Ara sokaklara dağılan gruptakiler, bir süre sonra Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın evinin bulunduğu Atatürk Bulvarı üzerindeki konak önünde toplandı. Konağa taş ve molotof kokteyli atan, yol üzerinde bulunan bankaların da camlarını kıran göstericiler, yapılan ikinci müdahaleyle dağıtıldı. Gruptakiler, üçüncü kez yürüyüşe başlandıkları Karapınar Caddesi’nde toplanarak bu kez de çöp konteynırlarını devirerek ateş yaktı. Yakılan ateşler, itfaiye ve TOMA’ların müdahaleleriyle söndürülürken, çıkan olaylarda 14 polis memuru atılan taş ve molotofların isabet etmesi sonucu çeşitli yerlerinden yaralandı. Meslektaşları ve ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere götürülerek tedaviye alınan polislerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, ilçelerden takviye polisler ve jandarma güçleri sevk edildi. Kentteki gerginlik sürüyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)