BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAdeyemo: Çin'deki Kovid-19 ABD'yi de etkiliyor----

Adeyemo: Çin'deki Kovid-19 ABD'yi de etkiliyor

Adeyemo: Çin'deki Kovid-19 ABD'yi de etkiliyor
21 Aralık 2022 - 08:11 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adeyemo, Çin'de Kovid-19 konusunda yaşanan son gelişmelerin ABD ekonomisini de etkilediğini savundu. Ayrıca Bakan, yaptığı politik seçimlerin işe yaradığını düşündüğünü belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, ABD ekonomisinin hali hazırda Çin'deki son Kovid-19 gelişmelerinden ve Avrupa'daki enerji yetersizliklerinden etkilenmekte olduğunu söyledi.

Avrupa'ya geçtiğimiz hafta yaptığı ziyaret sonrasında değerlendirmelerde bulunan Adeyemo, ABD ekonomisinin durumu konusunda güvenli hissettiğini belirtirken, istihdam yaratımında ivmenin, ekonomik büyümenin, enflasyonda gerilemenin ve büyük yatırımların devam etmelerinin önümüzdeki yıllarda tedarik zinciri sıkıntılarının azaltılmasına yardım edeceğini savundu.

"Ters rüzgarlardan hali hazırda etkileniyoruz, ancak yaptığımız politika seçimleri sayesinde bu ters rüzgarlara karşı koyabilecek durumdayız" diye konuşan Adeyemo, ABD'de tüketicilerin 2008-2009 global krizine göre daha az borçlu olduklarını ve şirketlerin bilarnçolarının daha sağlıklı olduğunu da öne sürdü.

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adayemo, Türkiye'ye geliyor

 

ABD borsası yükselişle kapandı

 

1 hafta sürecek: Çin ve Rusya'dan ortak hamle!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)