BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemADD, İsmail Kahraman hakkında suç duyurusunda bulundu----

ADD, İsmail Kahraman hakkında suç duyurusunda bulundu

ADD, İsmail Kahraman hakkında suç duyurusunda bulundu
05 Eylül 2022 - 23:37 www.finansgundem.com

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkanvekili ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman hakkında suç duyurusunda bulundu

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanvekili ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Rize’nin fethinin 561’inci yıldönümü töreninde,“Şehirlerin kurtuluş yıldönümleri kutlanıyor. Kesinlikle karşıyım… İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül, kim demiş? Ne münasebet. Cihan harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı” ifadelerini kullanmıştı. İsmail Kahraman’ın açıklamasının ardından Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) harekete geçti.

Kahraman'a 3 suçlama yöneltildi 

ADD, İsmail Kahraman hakkında, '5816 sayılı Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanununa muhalefet', 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ve 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçlarını işlediğini belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, “İsmail Kahraman tarafından yapılan açıklama ile hem Türk Milleti hem de milletin kurduğu meclis alenen aşağılanmış, Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümünü coşkuyla kutlayan vatandaşlar kasıtlı şekilde kışkırtılmaya çalışılmıştır” denildi.

Dilekçede, Kahraman hakkında soruşturma başlatılarak kamu davası açılması talep edildi.

"Cumhuriyet savcılarının, cumhuriyeti korumasını bekliyoruz" 

ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, “Cumhuriyet savcılarının; laik cumhuriyeti korumasını, Türk ulusuna, Türk ordusuna, tarihe ve şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarına hakaret eden bu şahıs hakkında kamu davası açmasını ve yargılanmasını bekliyoruz” dedi.