BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiADB, Asya ülkelerinin büyüme beklentisini düşürdü----

ADB, Asya ülkelerinin büyüme beklentisini düşürdü

ADB, Asya ülkelerinin büyüme beklentisini düşürdü
21 Eylül 2022 - 08:03 www.finansgundem.com

ADB, Çin'deki yavaşlayan büyüme yüzünden gelişmekte olan Asya ülkelerinin büyüme beklentisini düşürdü.

Asya Kalkınma Bankası (ADB), Çin için ekonomik büyüme tahminini düşürdü ve ayrıca yükselen faiz oranları, Ukrayna'da uzayan bir savaş ve Pekin'in Kovid Zero politikası nedeniyle gelişmekte olan Asya'ya yönelik beklentilerini aşağı çekti.

Bankanın Çarşamba günü yayınladığı Asya Kalkınma Görünümü Güncellemesine göre bölgenin bu yıl %4,3 oranında büyümesi öngörülüyor. Asya'nın en büyük ekonomisi olan Çin'deki büyümenin, daha önce görülen %4'den daha yavaş %3,3 olması bekleniyor.

Kovid-19 salgınları ve yeni kilitlenmeler, Çin'in büyümesini zayıflattı ve ADB'nin ifadesine göre, otuz yılı aşkın bir süredir ilk kez Asya'nın geri kalanından daha yavaş olacak. Çin hariç, gelişmekte olan Asya'nın geri kalanının bu yıl %5,3 büyümesi bekleniyor.

ADB Baş Ekonomisti Albert Park, "Gelişmekte olan Asya toparlanmaya devam ediyor, ancak riskler büyük görünüyor" dedi. Önemli bir küresel gerilemenin ihracatı baltalayacağını, gelişmiş ekonomilerde beklenenden daha güçlü parasal sıkılaştırmanın finansal istikrarsızlığı körükleyebileceğini söyledi.

Hindistan için bu yılki büyüme tahmini enflasyon ve parasal sıkılaştırma nedeniyle %7,2'den %7'ye düşürüldü. Endonezya ve Filipinler'deki güçlü iç talep, Güneydoğu Asya'nın %5,1'lik genişleme görünümüne katkıda bulunuyor.

Bölgedeki enflasyon diğer yerlerden daha düşük olsa da, arz kesintileri gıda ve yakıt fiyatlarını artırmaya devam ediyor. Park, "Gelişmekte olan Asya'daki hükümetlerin bu risklere karşı uyanık kalması ve büyümeyi rayından çıkarmadan enflasyonu kontrol altına almak için gerekli adımları atması gerekiyor" dedi.

ADB bölge ülkelerine 9 milyar dolar aşı yardımı yapacak

 

ADB: Asya, 2020'de zayıf büyüme yaşayacak

 

ADB, Asya'nın % 5.2 büyümesini bekliyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)