BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAdani’nin serveti Bill Gates’i geçti----

Adani’nin serveti Bill Gates’i geçti

Adani’nin serveti Bill Gates’i geçti
22 Temmuz 2022 - 12:16 www.finansgundem.com

Milyarder Gautam Adani, Forbes’in Gerçek Zamanlı Milyarderler Listesi'nde dünyanın en zengin 4. kişisi oldu. Listede Adani’nin net değeri 115.4 milyar dolar, Bill Gates’in net değeri ise 104.6 milyar dolar olarak gösteriliyor.

Hintli milyarder Gautam Adani, dünyanın dördüncü en zengin insanı konumuna yükselerek Bill Gates’i yerinden etti.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Adani’nin net serveti bugün 112,5 milyar dolara yükseldi. Böylece Adani, Microsoft kurucu ortağı Gates’i 230 milyon dolarlık farkla geçti. Hintli iş insanının serveti bu yıl herkesten daha fazla arttı.

Gates’in servetinden kâr amacı gütmeyen kuruluşuna 20 milyar dolar bağışlayacağını açıklamasının ardından sıralamada düştüğü belirtiliyor.

Adani, 235.8 milyar dolarla listenin başında yer alan Elon Musk, ardından 155.2 milyar dolarla Bernard Arnault ve ailesi ve 148.4 milyar dolarla Jeff Bezos’un ardından dünyanın en zengin insanlarından biri seçildi.

Bir diğer Hint milyarder Mukesh Ambani ise, Forbes listesinde 89.8 milyar dolarlık net değeriyle onuncu sırada yer aldı.

Listedeki en zengin kadın, L’Oreal’den Francoise Bettencourt Meyers, net değeri 71 milyar dolar ve 15. sırada yer alıyor.

Serveti 2 yılda uçtu

1980’lerin sonlarında üniversiteyi terk ederek bir tarım-ticaret firmasıyla yola çıkan Adani’nin servetinin büyük bölümü son iki yılda elde edildi.

Bloomberg milyarderler endeksi verilerine göre Adani’nin serveti, 16 Mart 2020 tarihinde 5,8 milyar dolar seviyesindeydi.

2 Şubat 2021’de 35,9 milyar dolara ulaşan bu rakam, 7 Şubat itibarıyla 88,5 milyar dolara yükseldi. Adani’nin nisan ayında 100 milyar doları aşan serveti onun Elon Musk ve Jeff Bezos’un da olduğu seçkinler kulübüne üst sıralardan girmesini sağladı.

Böylece 59 yaşındaki Adani’nin serveti, iki yılda 20 kat arttı. Kömür üretimi ve ticareti ile liman işletmeciliği ile tanınan Adani, son yıllarda yenilenebilir enerji ve medya yatırımlarıyla da adından söz ettiriyor.

Yeni girişimlere yelken açıyor

Adani’nin kurucusu olduğu Adani Grubu’nun petrokimya, havacılık, savunma ve veri merkezleri dahil birçok sektörde de yatırımları bulunuyor.

Adani son zamanlarda, Suudi petrol devi Aramco’da ortaklık girişimi de dahil olmak üzere inşaat, çelik gibi pek çok alanda işlerini sürdürüyor. Bu yıl Hindistan’da çimento sektörüne 10,5 milyar dolarlık yatırım yapan iş insanı Güney Koreli çelik üreticisi Posco ile de bir anlaşma imzaladı.

Öte yandan nisan ayında, Adani’nin amiral gemisi firması Adani Enterprises, yeni bir medya kuruluşu kurduğunu belirterek hızla büyüyen yerel eğlence pazarından da yararlanacağını duyurdu.

Kaçırılıp rehin alınmıştı

Yaklaşık 20 yıl önce fidye için kaçırılan Adani, 2008’de Mumbai’deki Tac Mahal Sarayı’nda 166 kişinin öldüğü terör saldırısında içeride rehin alınan isimlerden biri olmuştu.

Hindistan'da muhalefet, Adani'nin aşırı sağ çizgideki Başbakanı Modi ile yakınlığı sayesinde servetini artırdığı eleştirilerini yöneltiyor.

Rihanna üçüncü kez milyarderler listesinde

 

Alman milyarder Lufthansa'nın en büyük hissedarı oldu

 

Ünlü milyarder iş adamı Roma'nın merkezinde yeni bir otel açıyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)