BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAdanın yeni kralı Sanderson oldu----

Adanın yeni kralı Sanderson oldu

Adanın yeni kralı Sanderson oldu
12 Mart 2022 - 13:21 www.finansgundem.com

Britanya'ya ait küçük adanın yeni 'kralı' ilan edilen adam, başvuran yaklaşık 200 kişiyi mağlup ederek bu sıradışı pozisyona layık görüldü.

33 yaşındaki Aaron Sanderson, Birleşik Krallık'taki (BK) Cumbria sahilinin açıklarında yer alan yaklaşık 20 hektarlık Piel Adası'nın en yeni hükümdarı oldu.

Adayı yöneten Barrow İlçe Konseyi, BK adasına yönetici bulma kampanyasını aralık sonlarında başlatmıştı.

Sanderson başvuran 190 kişi arasındaydı.

Yeni kral olarak Sanderson adadaki üç eve, 14. yüzyıldan kalma kale kalıntılarına ve daha da önemlisi adanın 300 yıllık barı Ship Inn'e hükmedecek.

The Independent'ta yer alan habere göre, 1800'lere dayanan bu gelenekte hükümdarın rolü pek de cazip değil. Görevleri 'Ship Inn'in bakımı, çevredeki alanın bayındırlığı ve kamp, tuvalet ve duş arsasının yönetimi' olarak tarif ediliyor.

Yetkili ziyaretçi ekonomisi ve kültürü başkanı Sandra Baines, gazetecilere bu rolün "çoğunlukla [adanın] güzelliğini, doğal yaşam alanını korumakla ilgili olduğunu" söyledi.

Fakat adada yaşamanın çok sayıdaki zorluğu sebebiyle bunun 'bazılarının sanabileceği gibi bir rüya olmadığını' da sözlerine ekledi.

BBC'ye konuşan Sanderson, 'Güvenceli ve iyi maaşlı bir işim var ama The Ship Inn'i şanlı günlerine döndürme şansı için bundan vazgeçmeye hazırım' derken, görevin 'inanılmaz bir risk ve harika bir fırsat' olduğunu ekledi.

Sanderson, partneri Anita Palfi'yle birlikte adaya taşınacak.

Denizaltı elektrikçisi olarak çalışan Sanderson, çocukken birden fazla kez ziyaret ettiği Piel Adası'na halihazırda aşina.

Barrow Konseyi lideri Ann Thomson, 'Sanderson'ın Piel, The Ship Inn ve adanın geleneklerine dair muazzam bir anlayışı var' dedi.

Geleneksel taç giyme töreninde yeni hükümdar 'kadim bir sandalyeye oturur, miğfer takıp kılıç tutarken başından aşağı alkol dökülür'.

Bar ziyaretçileri de meşe bir koltukta oturacakları ve tüm bara bir tur içki servis edilecek 'şövalye' törenine katılabiliyor.

Yoğun sezonda Piel'e günde iki feribotla hizmet veriliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)