BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAdani krizinin Hindistan bankalarına etkisi----

Adani krizinin Hindistan bankalarına etkisi

Adani krizinin Hindistan bankalarına etkisi
08 Şubat 2023 - 14:06 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşlarına göre, Adani krizinin Hindistan bankaları için kredi riski oluşturması pek olası gözükmüyor

İki derecelendirme kuruluşu, ABD’li Hindenburg Research’ün Adani Group’un hisse manipülasyonu ve muhasebe dolandırıcılığı yaptığını iddia edilmesinin ardından grubun 10 hissesinin piyasa değerinin yaklaşık 118 milyar azalmasından sonra, Hint bankalarının zor durumdaki Adani Group'daki risklerinin kredi profillerini etkilemeye yetmediğini açıkladı.

Yatırımcılar, ABD merkezli açığa satış şirketi Hindenburg Research'ün offshore vergi cennetlerini uygunsuz şekilde kullandığını ve Adani Group tarafından hisse senedi manipülasyonu yaptığını iddia ettiği ocak ayı sonundan bu yana çeşitli bankaların gruptaki risklerinden endişe ediyor.

Fitch Ratings bir notunda, Hint bankalarının Adani Group'a maruziyetinin, bu bankaların kredi profilleri üzerinde önemli bir risk oluşturmak için kendi başına yetersiz olduğunu belirtti.

Fitch, tüm Adani Grubu kuruluşlarına verilen kredilerin, kurum tarafından derecelendirilen Hint bankaları için toplam kredilerin genellikle %0,8 ila %1,2'sini oluşturduğunu ve bunun da toplam özkaynakların %7 ila %13'üne eşdeğer olduğunu öngördü.

Moody's Investors Service de benzer yorumlarda bulunarak, risklerin kamu sektörü bankaları için özel sektör bankalarından daha yüksek olduğunu, ancak çoğu banka için toplam kredilerin %1'inden daha az olduğunu bildirdi.

Ancak Moody's, Adani Group'un banka kredilerine daha fazla bağımlı hale gelmesi durumunda bankalara yönelik riskin artabileceği konusunda uyardı.

Adani Group’tan öfke dolu savunma

 

Mobius’tan Adani yorumu

 

Kardeş Johnson Adani ateşinden kaçtı

 

Adani 1 haftada 100 milyar dolar kaybetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)